Όλα στο διαδίκτυο!

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΓΡΑΨΑΝ κι αυτοί την ιστορία τους. Σε δήμους, κοινότητες και… οικισμούς. Μεγάλος δήμος, μεγάλα τα κεφάλαια που εισρέουν για έργα και «έργα». Κι αν τα ηνία του Δήμου της Αθήνας κρατούσε ένας έμπειρος Νικήτας Κακλαμάνης δεν περίμενες… πάρτι. Κι όμως έγινε! Σε πολλά επίπεδα, με πολλούς «γλεντζέδες» και με τον τ. Δήμαρχο σε ρόλο… (αρχι)οινοχόου.
«ΔΕΝ σε ξέρουν, σήμερα, δεν… είσαι τίποτα» και το’ ξερε ο Νικήτας, αλλά θέλησε να γίνει… γνωστότερος. Με τα δημοτικά ΜΜΕ (τον… εξής «9.84») που κληρονόμησε , «αναβάθμισε» και στελέχωσε. Με αναγνωρίσιμες δημοσιογραφικές «προσωπικότητες»  και άλλες που δεν τις είδαμε και μόνο τα… ταμεία τις ήξεραν. Για το αντίτιμο του… ιδρώτα τους με υπερωρίες (στα σπίτια τους), με «αναρρωτικές» είτε με παρουσία 2-3 ωρών στο πόστο τους, πολυθεσίτες και πολλαπλώς αμειβόμενοι(-ες). Για να καμαρώνουμε φάτσες στο «γυαλί», όπου συχνά ξεσπάθωναν για τις αργομισθίες άλλων(!), για την ηθική που μας έλειψε, για τη διαφθορά που μας έπνιξε. Και είδαμε Λομβέρδους και Κοραήδες, Βλάχους, Παναγιωταρέες και άλλες φίρμες, αλλά δεν είδαμε τους κρυμμένους και εξαφανισμένους. Οι τελευταίοι έκαναν στα μουλωχτά τη «δουλειά» τους, εισέπρατταν την αργομισθία τους και......... «συμπλήρωναν» σε εφημερίδες και περιοδικά.
ΤΟΥΣ κάναν’ τσακωτούς κι είπαμε πως σκάει βόμβα(;!). Μας τους σέρβιραν οι bloggers και περιμέναμε να διαρρήξουν τα ιμάτιά τους υπεύθυνοι. Απ’ τον κ. Κακλαμάνη, μέχρι τον… Πρωθυπουργό. Να ρίξουν ονόματα στο διαδίκτυο, να γίνει δημόσια συζήτηση και να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Τίποτα δεν έγινε κι απόμεινε να μάθουμε απ’ τους ΙΔΙΟΥΣ την αλήθεια! Να μας πληροφορήσουν οι «δράστες» για το κατόρθωμά τους. Να μας περιγράψουν όργια απ’ το πάρτι. Να κατονομάσουν τους γλεντζέδες που τσούγγριζαν ποτήρια μεταξύ τους καταβροχθίζοντας «κοψίδια», πληρωμένα απ’ τον αθηναίο (και όχι μόνο) δημότη.
ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ τους εμπλεκόμενους δημοσιογράφους να ξεράσουν την αλήθεια; Είσαι αφελής! Δεν τους είδες πόσο έντεχνα το’ κρυψαν πως πήραν δωράκια απ’ τη Siemens και πως έριχναν τα ουισκάκια τους με τον Χριστοφοράκο; Βγαίνουν, λοιπόν, κάποιοι από δαύτους στην «πληροφόρηση» της καθημερινότητας και πέρα βρέχει. Ούτε άχνα για τη λίστα, μέχρι να ξεχαστεί. Ούτε λόγος για τους «αμαρτήσαντες», κανένας ψόγος για το σινάφι. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά.
ΟΛΑ στο διαδίκτυο, κ. Πρωθυπουργέ! Όλα στο φως, χωρίς ο μύθος περί προσωπικών δεδομένων να κλείνει πονηρά το μάτι στη διαφθορά