απλός στρατιώτης και στρατηγοί της συμφοράς

 Ελλην Φορολογούμενος

Έτσι αυτοανακηρύσσονται στην ξύλινη αργκό των πολιτικών τα πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη μόλις πέσουν σε δυσμένεια από τον ηγέτη  ή τον ηγετικό πυρήνα του κόμματος τους .Θέλουν και καλά να μάς πουν ότι δεν τρέχει και τίποτα  πού βρέθηκαν από δήμαρχοι , κλητήρες, ότι αυτοί είναι υπεράνω της μάσας και ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι η ιδεολογία και καλά , ενώ στην πραγματικότητα τρων τα λυσσακά τους. Στο κάθε κόμμα αποκαλεί τους εξωπεταμένους του διαφορετικά. Αν και γενικά με την πολιτική ρευστότητα των ημερών οι στρατιώτες της παράταξης , είναι είδος  προς εξαφάνιση , γιατί υπάρχει ζήτηση από τα μικρά κόμματα για μεταγραφές «αστέρων»  που έπαιξαν μπάλα στη μεγάλη κατηγορία (στη περίπτωση μας μπήκαν βουλή)

Στην Νέα Δημοκρατία αυτοαποκαλούνται «απλοί στρατιώτες της παράταξης» 
-         Είμαι στρατιώτης της παράταξης και...... θα παραμείνω στρατιώτης»
(Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την συνάντησή της με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη ή Αντωνάκη (αν προτιμάτε) τον εκ Μεσσηνίας ορμώμενο).
-          Ο κ. Μητσοτάκης, που δήλωνε πως θα είναι ο εγγυητής της ενότητας και απλός στρατιώτη – Τώρα τι από τα δύο , θα σας γελάσω !
 
 
Στο ΠΑΣΟΚ τους αποκαλούν «απλούς στρατιώτες του κινήματος» 
-         Θα παραμείνω απλός στρατιώτης στο κίνημα, δεν με ενδιαφέρουν τα αξιώματα
(Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την μπούφλα που  εισέπραξε από τον 79ο διανοούμενο του κόσμου) ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ;
-          Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξεδήλωσε την επιθυμία στον Γ. Παπανδρέου να παραμείνει «απλός στρατιώτης» του Κινήματος- και αυτός!

Αλλά και στα μικρά κομματάκια του ελληνικού κομφούζιου τα ίδια πράγματα λέγονται για αναδείξουν με έναν ακόμα πιο σκληρό τρόπο την φτώχεια και την λεκτική χρεοκοπία της αριστεράς που πάει αντάμα με την ιδεολογική.
 
στα δε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ «απλοί στρατιώτες του λαού».

- Η ίδια η κ. Παπαρήγα, όσες φορές κι αν έχει ερωτηθεί τον τελευταίο χρόνο, έχει φροντίσει να υποβαθμίσει το ζήτημα της διαδοχής. Συνήθως παραπέμπει στη βούληση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία και θα αποφασίσει για τον γενικό γραμματέα του κόμματος και επαναλαμβάνει ότι η ίδια είναι πρόθυμη να εργαστεί «ως απλός στρατιώτης από οποιαδήποτε θέση τής υποδείξει το κόμμα». Αφού ρε Αλέκα δεν περνάς το όριο για τους στρατεύσιμους , σαταμάς τώρα σεταμάς;


- Ο Αλέκος ο Αλαβάνος επιτέλους πρέπει την τελευταία στιγμή, να σώσει έστω την υστεροφημία του μόνο, αποχωρώντας τώρα. Να διευκολύνει και να δώσει τον αγώνα του σαν απλός στρατιώτης της αριστεράς! είπε ο εκ του Συριζα ορμώμενος συντροφάκος πριν τον κλαδέψει/
Και να ο κεσές με το γιαούρτι , ο απλος στατιώτης «έπεσε στη γραμμή του καθήκοντος στον Άγιο Παντελεήμονα!»