Πολιτική αναισθησία

 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Ο Υπουργός Προ Πο κύριος Παπουτσής έκανε έκκληση στους Έλληνες που έχουν οικονομική επιφάνεια να συνδράμουν στην προσπάθεια της ενίσχυσης της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή την παράδοση σ αυτόν επιταγών ύψους 220.000 ευρώ από τον εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα για τις επισκευές των μοτοσικλετών της Αστυνομίας. Επίσης δέχτηκε και από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank προσφορά 1.300 αλεξίσφαιρων γιλέκων τελευταίας τεχνολογίας.
Χωρίς να παραβλέψουμε την αξία των παραπάνω προσφορών και τον έπαινο που αξίζει στους δωρητές, θα πρέπει να εξετάσουμε και την άλλη παράμετρο, τον αντίποδα αυτής της ιστορίας.
Είναι τραγικό, είναι απέραντη ντροπή για την πολιτεία και τους κατάπτυστους τραγικούς εκπροσώπους της που αντιπροσωπεύεται τόσο από τους κυβερνώντες όσο και από τους αντιπολιτευόμενους αντί....... να φροντίζουν να επιτελούν το έργο για το οποίο υποτίθεται ότι ορκίσθηκαν, να αδιαφορούν προκλητικά και εξοργιστικά.
Είναι προδοτικό προς την κοινωνία που τους επέλεξε, αντί να φροντίζουν την παροχή μέσων και εξοπλισμού στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να εκτελούν το επικίνδυνο έργο τους όπως έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να βγαίνουν σαν ζήτουλες στη γύρα και να επικαλούνται την ευαισθησία των πολιτών για να κάνουν αυτό που αυτοί δεν κάνουν αν και είναι υποχρεωμένοι, λόγω ανικανότητας, αδιαφορίας, και δεν ξέρω τι άλλο.
Να σχολιάσουμε και μια άλλη παράμετρο;;
Γιατί κύριοι βο(υ)λευτές  δεν βάζετε εσείς το χέρι στην τσέπη σας αφού έτσι κι αλλιώς τσάμπα και προκλητικά αμείβεστε και αφού η Αστυνομία κυρίως εσάς προστατεύει από το γιαούρτωμα που σας χρειάζεται και πηγαινοέρχεστε με αστυνομική συνοδεία για να σας γλυτώνουν από το «κακό συναπάντημα»;;
Προσέξατε σε κάθε διαδήλωση πόσοι άνδρες της αστυνομίας προστατεύουν τον «ναό» σας;;
Ποια είναι η προσφορά του σώματος της Βουλής στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας εκτός από το να εκφράσετε τη «λύπη» σας και να τηρήσετε την καθιερωμένη σε παρόμοιες περιπτώσεις «ενός λεπτού σιγή» για το χαμό των δύο παλικαριών της ομάδας «ΔΙΑΣ»;;
Αν και θα είναι προτιμότερο η σιγή σας να διαρκέσει δια παντός, μήπως εμείς οι πολίτες νοιώσουμε λίγο ελεύθεροι, χαρούμενοι, και ευτυχισμένοι.
Δεν αισθάνεστε τον εξευτελισμό που σας περιβάλλει όταν ενώ στραγγίζετε τον ελληνικό λαό, όταν του στερείτε το βασικό του δικαίωμα να ζει και να αμείβεται ανθρώπινα, εσείς να ζητάτε από πολίτες να εξοπλίζουν την Αστυνομία για να σας φυλάει ενώ η εγκληματικότητα έχει κτυπήσει κόκκινο, η ανασφάλεια των πολιτών δεν έχει προηγούμενο, σε σημείο που όσοι ξεκινούν να πάνε στις δουλειές τους το πρωί να αισθάνονται τυχεροί αν γυρίζουν το βράδυ σώοι στο σπίτι τους.
Κύριε Παπουτσή, για την περίπτωσή σας υπάρχει μια λέξη που δεν γνωρίζω αν περιλαμβάνεται στο λεξικό σας. Η λέξη «παραίτηση» . Σημαίνει την ύπαρξη ευαισθησίας αλλά όπως φαίνεται σε όλους τους Έλληνες πολιτικούς είναι άγνωστη.
Δεν πειράζει, οι πολίτες γνωρίζουν και τους υπεύθυνους και τους υπαίτιους όπως και το ότι «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».