Τι άλλο θα ακούσουμε

 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Η είδηση:
«Μια πρωτοφανής κοινωνική αναλγησία οδήγησε σε μια απίστευτη περιπέτεια έναν 72χρονο με Αλτσχάιμερ, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα. Συνελήφθη για επαιτεία στο Χαϊδάρι και το δικαστήριο, στο οποίο τον οδήγησαν, τον...καταδίκασε σε φυλάκιση 10 ημερών. Κι αντί να κρατηθεί στην Αθήνα σε ένα τμήμα μεταγωγών ή στον Κορυδαλλό, τον έστειλαν να εκτίσει την ποινή
των μόλις 10 ημερών, που στην πραγματικότητα είναι μόνο 5 ημέρες, αφού πρόκειται για άτομο ηλικίας άνω των 65 χρόνων, μαζί με... βαρυποινίτες στις φυλακές Κομοτηνής!
Το ακόμη πιο κραυγαλέο είναι πως όταν ο κυρ Γιώργος έφτασε στην Κομοτηνή, είχε ήδη εκτίσει την ποινή του στον δρόμο, καθώς διέσχισε επί μέρες όλη την Ελλάδα με την κλούβα της Αστυνομίας, που....... συγκέντρωνε καταδικασθέντες από διάφορες πόλεις.
Σχεδόν σοκαρισμένος τον «υποδέχτηκε» ο διευθυντής των φυλακών, Κωνσταντίνος Καπάνταης, ο οποίος του πλήρωσε το εισιτήριο του ΚΤΕΛ και τον έστειλε πάλι πίσω στο Χαϊδάρι».
Από εκεί και πέρα τι σχόλιο να κάνουμε;
-  Για τον υπερβολικό ζήλο των οργάνων της τάξης που εξάντλησαν όλη την αυστηρότητα τους και συνέλαβαν τον ηλικιωμένο  άνθρωπο για επαιτεία όταν όλοι οι δρόμοι, σε κάθε φανάρι, έξω από κάθε εκκλησία χιλιάδες επαίτες εγχώριοι και αλλοδαποί, ελεύθεροι και ωραίοι απλώνουν το χέρι ζητώντας βοήθεια;
Άσε που έτσι που έχουν καταντήσει οι «πάνσοφοι», οι «φιλάνθρωποι», οι «οσφυοκάμπτες» στην Χάϊλ Χίτλερ πολιτική κυβερνήτες μας, όλους θα μας μετατρέψουν σε επαίτες.
- Για τον (ή την) δικαστή που δίκασε την εξωφρενική αυτή υπόθεση και την ποινή που επέβαλε τον υπερήλικα αυτό «εγκληματία»;
Επειδή δηλαδή δεν λεγόταν «Βοσκόπουλος» δεν υπήρχε αναστολή γι αυτόν;;
- Για την επιλογή του τόπου έκτισης της ποινής που επιλέξανε για τον ταλαίπωρο άνθρωπο που τον στείλανε στην άλλη άκρη της Ελλάδας και που μπορούσε να τους έμενε στα χέρια;
Όχι ότι δεν είναι όμορφη η Κομοτηνή, όμως δεν είναι για να πηγαίνεις με κλούβα κρατουμένων να σε φυλακίσουν εκεί.
Βέβαια θα πρέπει να εξάρουμε  την ανθρωπιά του διευθυντού των φυλακών για τον τρόπο που αντιμετώπισε το περιστατικό.
Αυτή είναι η Ελλάδα μας σήμερα.
Μια Ελλάδα με σύγχρονες αντιλήψεις περί ανθρωπιάς, όπου τιμωρούνται μόνο όσοι δεν έχουν το κουράγιο να πετάξουν μια μολότωφ, να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων, να ληστεύουν γέρους και ανήμπορους, να πυροβολάνε αστυνομικά τμήματα.
Η Ελλάδα που έχει κάνει ήρωες και αξιωματούχους όσους καταχρώνται το δημόσιο χρήμα, όσους φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν, όσους εκχωρούν εθνική κυριαρχία σε ξένα συμφέροντα, όσους μεριμνούν για τον αφελληνισμό των Ελλήνων.