Οι ηλίθιοι της ιστορίας

 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Από τη χθεσινή (16/2/2011) ειδησεογραφία:
«Μιλώντας στη Βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Ιρακινός Ράφιντ Αχμεντ Αλουάν αλ-Τζανάμππου αποκάλυψε ότι είχε πει ψέματα πως η χώρα του διέθετε μυστικό πρόγραμμα κατασκευής όπλων μαζικής καταστροφής. Αιτία αυτής του της ενέργειας ήταν η επιθυμία για ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν.
Ο Ράφιντ Αχμεντ Αλουάν αλ-Τζανάμππουο είχε φύγει από το Ιράκ το 1995 και το 2000 είχε αποκαλύψει στις Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) πως η χώρα του διέθετε φορτηγά που μετέφεραν βακτηριολογικά όπλα, αλλά και μυστικά εργοστάσια εξοπλισμών. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ προκειμένου να δικαιολογήσουν την εισβολή στο Ιράκ το 2003. Εκείνη την περίοδο ο Ιρακινός χημικός μηχανικός είχε λάβει την κωδική ονομασία «Curveball».
Παρά τις αποκαλύψεις του εκείνη την περίοδο, πέντε ανώτατοι αξιωματούχοι της Γερμανικής υπηρεσίας είχαν..........
προειδοποιήσει τις Αμερικανικές αρχές πως η συγκεκριμένη πηγή, ο «Curveball» , δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στην κατασκευή βιολογικών όπλων, ούτε είχε δει κανέναν να τα κατασκευάζει».
Καταλάβατε τώρα γιατί έγινε ο πόλεμος στο Ιράκ;
Από ένα καπρίτσιο ενός ασήμαντου Ιρακινού, που είπε ψέματα γιατί νόμιζε ότι έτσι θα αποκατασταθεί η ελευθερία στο Ιράκ.
Από ένα καπρίτσιο ενός ιδιώτη, που ήταν αρκετό για να χρησιμοποιηθεί σαν πρόσχημα, σαν επιβεβαίωση που απεγνωσμένα έψαχνε ένας ηλίθιος πλανητάρχης με τις ακόμα πιο ηλίθιες μυστικές του υπηρεσίες, για να ξεκινήσει αυτό που είχε σαν όνειρό του, να «κατεδαφίσει» τον Σαντάμ Χουσεΐν.
Μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία που χωρίς καν να διασταυρωθεί, έφθανε για να πυροδοτήσει ένα πόλεμο με χιλιάδες νεκρούς τόσο στρατιώτες, όσο και άμαχους.
Αν θυμάστε δε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ (Μπους ο ηλιθιώτατος) δήλωσε (14/11/2007) ότι η έκθεση για την πρόοδο (?) που έχει επιτευχθεί στο Ιράκ αποδεικνύει πως αποδίδει η στρατηγική του και υποσχέθηκε πως η στρατηγική αυτή θα φέρει πίσω στη πατρίδα τους Αμερικανούς στρατιώτες.
Έτσι είχε δηλώσει περήφανα ο «άμαχος στρατηλάτης».
Εκείνο που ξέχασε να τονίσει είναι ότι όταν θα επιστρέψουν οι Αμερικανοί στρατιώτες από το Ιράκ και μετρηθούνε θα διαπιστώσουνε ότι είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που έφυγαν για να υπερασπίσουνε την «τιμή της πατρίδας».
Αλλά ποιος νοιάζεται γι αυτό; Το κύρος του προέδρου και στρατηλάτη μετράει περισσότερο, ας είναι και άσχετος.
Περίπου εκείνη την εποχή τελείωσε και η θητεία της Μεγάλης Δικαστίνας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, της περιβόητης Κάρλα ντελ Πόντε.
Την 31/12/2007 αποκαθηλώθηκε και η ανθρωπότητα απαλλάχθηκε από το δόγμα της, «ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου».
Τόσο πολύ αγαπητή υπήρξε, που συνοδευόταν πάντα από σωματοφύλακες και μετακινείτο με τεθωρακισμένα οχήματα μετά από αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας της.
Κάρλα η Χολέρα κατά τους επικριτές της, και «la pouttana» κατά τους Ιταλούς μαφιόζους.
Η ίδια δήλωνε έξαλλη γιατί της πέθανε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς που ήταν αρχηγός κράτους, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, και δεν μπόρεσε να τον καταδικάσει παραδειγματικά.
Πιθανόν η τιμωρία που του ετοίμαζε ήταν βαρύτερη από τον θάνατο.

Όμως υπάρχει και μία άλλη παράμετρος, όπως έχει δηλώσει η ίδια η πρώην εισαγγελέας, επικαλούμενη σχετικές μαρτυρίες:
«Ότι το καλοκαίρι του 1999, ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου [UCK -KLA] απήγαγε στο Κόσοβο τριακόσιους [300] νεαρούς Σέρβους, τούς μετέφερε σε "κλινική-στρατόπεδο" της Κεντρικής Αλβανίας, όπου τους αφαιρέθηκαν διάφορα όργανα και, στη συνέχεια, δολοφονήθηκαν. Τα όργανα πουλήθηκαν στη μαύρη αγορά της Ευρώπης ...; Ο UCK και οι μεσάζοντες ενθυλάκωσαν από το εμπόριο οργάνων περί τα 4 εκατομμύρια μάρκα ...;»
Ανατριχιαστικό, ε;
Υπεύθυνος της όλης επιχείρησης ήταν ο τότε ηγέτης του UCK και σημερινός πρωθυπουργός του «ανεξάρτητου» Κοσόβου Χασίμ Θάτσι. Οι Σέρβοι ζητούν εδώ και χρόνια την έρευνα των εγκληματικών δραστηριοτήτων του Χ. Θάτσι, έχοντας καταθέσει στο Διεθνές Δικαστήριο μαρτυρίες και λεπτομερείς χάρτες όπου καταγράφονται ομαδικοί τάφοι και στρατόπεδα τόσο στο Κόσοβο όσο και στην Αλβανία.
Φυσικά, ξέσπασε σάλος! Η ντελ Πόντε ισχυριζόταν μέχρι σήμερα ότι όλοι οι απαχθέντες Σέρβοι του Κοσόβου είναι νεκροί, χωρίς ωστόσο να μιλήσει ποτέ για εμπόριο οργάνων. Η Ένωση Οικογενειών Απαχθέντων και Δολοφονηθέντων Σέρβων του Κοσόβου ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της ντελ Πόντε.

Τον επόμενο χρόνο, Μάρτη του 2008, ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπους εξέφρασε τα πλέον βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των 4.000 νεκρών Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ.
Τότε ξύπνησε ο τσάρος πασών των Αμερικανιών όταν ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών του έφθασε τις 4.000, αμφίβολο όμως αν μπόρεσε να καταλάβει το μέγεθος της ηλιθιότητάς του που ξεκίνησε ένα πόλεμο με αβάσιμες κατηγορίες που ποτέ δεν αποδείχτηκαν, αλλά αντίθετα ομολογήθηκε από τις υπηρεσίες του ότι ήταν αβάσιμες.
Και καλά να θρηνεί για τους 4.000 τουλάχιστον στρατιώτες του που αυτός επέλεξε να στείλει στο χαμό. Όμως για τις εκατοντάδες χιλιάδες Ιρακινούς πολίτες άμαχους και γυναικόπαιδα που εξολόθρευσε άδικα καθώς και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε σε ένα ανεξάρτητο κράτος, δεν φάνηκε να συγκινείται ο κατά τα άλλα ευσυγκίνητος πρόεδρος.
Ούτε ήταν σε θέση να εκτιμήσει τη ζημιά που προκάλεσε στην οικονομία της χώρας του.
Αλήθεια ο εν λόγω κύριος γιατί δεν κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου μαζί με την ορντινάτσα του τον Τόνυ Μπλέρ και να προσαχθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;;;
Μήπως η Δικαιοσύνη έχει άλλα κριτήρια για τους ισχυρούς και άλλα για τους αδύνατους ηγέτες;; Η μήπως τα θύματα του Ιράκ είχαν λιγότερη ανθρωπιστική σημασία και αξία από αυτά στη Σερβία ;;
Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν όταν τις τύχες της ανθρωπότητας θα τις ρυθμίζουν οι ηλίθιοι της ιστορίας.
Είναι δε απείρως τραγικότερο όταν τις δικαιοδοσίες και τα δικαιώματα όλων αυτών των «ηγετών» τις εκχωρούν με την ψήφο τους οι πολίτες, που στο τέλος καταλήγουν να βρίσκονται θύματα των επιλογών τους.