ΠΑΤΡΑ:Τα σκουπίδια, ο Δημαράς κι ο μεγαλοεργολάβος…

Γράφει ο Μαγια

Κάπως αργά αντιλήφθηκε η νέα δημοτική αρχή της Πάτρας ότι, παρήλθε ανεπιστρεπτί η εποχή των …Μαυρογιαλούρων. Δεν πρόλαβε να κλείσει τον πρώτο μήνα της θητείας της και ήδη βρίσκεται εγκλωβισμένη στις «δαγκάνες» της προεκλογικής της αμετροέπειας, που συνοψίζεται στη φράση: όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω…
Η διαχείριση των απορριμμάτων εξελίσσεται σε βρόγχο, που απειλεί να …κόψει τις όποιες ανάσες πρόσφερε η εκλογή της στους πατρινούς. Εγινε σαφές, πως δεν διαθέτει το μαγικό ραβδί για να αντιμετωπίσει το οξύτατο πρόβλημα του υπερκορεσμού του ΧΥΤΑ της Ξερόλακας, που άφησε …κληρονομιά στην αχαική πρωτεύουσα η ανεκδιήγητη δημοτική αρχή του Φούρα.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Γιαν. Δημαράς, προς μεγάλη έκπληξη, ζήτησε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής (!) επιτροπής προκειμένου να εξετάσει, ως........ προσωρινή λύση, τη δυνατότητα δεματοποίησης-κομποστοποίησης των απορριμμάτων και τη μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Φλόκα, του όμορου δήμου Δυτ. Αχαίας.
«Μολών λαβέ», ήταν η απάντηση του συναδέλφου του δημάρχου, Α. Παναγιωτόπουλου, τορπιλίζοντας κάθε προσπάθεια συνενόησης. 
Και ενώ η Πάτρα βρίσκεται «σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Νομάρχη Αχαίας  Δημήτρη Κατσικόπουλου, στο σχεδιαζόμενο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων: «η μελέτη του εργοστάσιου είναι φωτογραφική και γι αυτό με έβγαλαν από τη μέση», υπενθυμίζοντας τη δημόσια αντιπαράθεση, που είχε για το θέμα με τον Ανδρέα Φούρα και τον πρώην προέδρο της ΤΕΔΚ Αχαϊας και νυν Αντιπεριφερειάρχη, Γρηγόρη Αλεξόπουλο.
Τόσο ο Γιάννης Δημαράς όσο και ο Κώστας Πελετίδης, παραδέχτηκαν ότι, η εκπονηθείσα μελέτη, που προβλέπει συγκεκριμένη μέθοδο για την επεξεργασία των απορριμμάτων (βιολογική ξήρανση), αυξάνει σημαντικά το κόστος για το Δήμο, ενώ άφησαν σαφώς να εννοηθεί ότι, φωτογραφίζει γνωστό μεγαλοεργολάβο.