Το νέο μεταναστευτικό κύμα έχει αρχίσει

Γράφει ο Λυσίας


Από τις αρχές του προηγούμενο αιώνα, άρχισε το ΠΡΩΤΟ κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων στο εξωτερικό. Καθώς η μεγάλη αγκαλιά, της μικρής Ελλάδας, δεν μπορούσε να χωρέσει μέσα της, όλους τους Έλληνες…..
Είχαν βλέπετε καταλάβει, μεγάλο μέρος αυτής, οι έριδες, οι καυγάδες και η έντονη πολιτική διχόνοια, που σαν τσιμπούρι πίνει το αίμα των Ελλήνων διαχρονικά. Προκαλώντας φτώχεια. Κυρίως, πνευματική και ηθική.
Ύστερα, με την δειλή βιομηχανοποίηση της χώρας, το μεταναστευτικό κύμα σταμάτησε προσωρινά.
Για να έρθει και πάλι έντονο, στην ΔΕΥΤΕΡΗ μεταναστευτική φυγή, λίγο πριν τη δεκαετία του ’60 και σε όλη τη......... διάρκεια αυτής.
Τότε που ο Καζαντζίδης, ο Γαβαλάς, ο Λάκης Χαλκιάς, και άλλοι βάρδοι της εποχής, βρήκαν θέμα για τα τραγούδια τους. Με τον ¨σταθμό του Μονάχου¨, με τις ¨φάμπρικες της Γερμανίας¨ και το πικρό ψωμί της.
Ήταν η περίοδος, που διαδοχικά κυβερνούσαν τον τόπο, η ΕΡΕ και η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ.
Ο Κωνσταντίνος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ δηλαδή και ο Γεώργιος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  .
Ύστερα, και πάλι νηνεμία στο ¨τοπίο¨. Αφού πρώτα μετανάστευσε, ένα μεγάλο μέρος του λαού.
Τώρα στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας, της τρίτης πια χιλιετίας, ζούμε, αργά αλλά σταθερά, μια ΤΡΙΤΗ μετανάστευση. Με την Ελλάδα και πάλι, με απονιά, να διώχνει τα παιδιά της. Κι αυτή τη φορά, όχι πια από τη φτώχεια του κράτους, μα από την ανελέητη κλεψιά των πολιτικών της….. ¨ανδρών¨.
Από μια άνευ προηγουμένου διαφθορά. Η οποία διαφυλάσσεται από το πολιτικό κατεστημένο και προστατεύεται, ως κόρη οφθαλμού.
Εδώ και λίγα χρόνια, το ΤΡΙΤΟ μεταναστευτικό κύμα, είναι γεγονός.
Πενήντα χιλιάδες Έλληνες έχουν ήδη κάνει αιτήσεις, για εργασία στο εξωτερικό. Η περίοδος που συνέβαινε αυτό, είχε κυβέρνηση Κώστα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. Και έχει, εδώ και δεκαπέντε μήνες, διάδοχη κυβέρνηση, Γεωργίου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.   
Σας λέει κάτι αυτό;
Εάν ναι, τί καθόμαστε τότε.
Εάν όχι, συγνώμη για την ενόχληση. Συνεχίστε με αμείωτο ενδιαφέρον να παρακολουθείτε το….. ¨KISMET¨. Και άμα τελειώσει αυτό, το ¨ Master Chef ¨.
Και καλό ¨Master¨ αδέλφια, στην αποβλάκωσή μας.

                                                                                                                                              ΛΥΣΙΑΣ