Το "κούρεμα" του χρέους είναι αναπόφευκτο. Εμείς θα αποφασίσουμε αν είναι "γουλί" ή "καρφάκια"

...Και εξηγούμαι. Ολοι οι Οικονομολόγοι σε όποια χώρα της γης και να ζούνε σε όποια σχολή σκέψης και να βρίσκονται συμφωνούν στο εξής. Το Ελληνικό χρέος ότι και να συμβεί δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί. Στην καλύτερη περίπτωση να πάρει παράτα μερικών μηνών. Το 'Haircut" του Ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο. Ανάλογα τώρα με τη σχολή σκέψης που υπηρετούν οι μεν προτείνουν κούρεμα "γουλί" δηλαδή στάση πληρωμών και επιστροφή στη δραχμή , με σοβαρή  υποτίμηση ισοτιμίας ευρώ δραχμής, έτσι ώστε να πάρει μπροστά η Ελληνική Οικονομία και όταν γίνουν καλύτερα τα πράγματα να αρχίσουμε να πληρώνουμε , ενώ οι δε προτείνουν  "κούρεμα καρφάκια" ενώ θα βρισκόμαστε μέσα στην ΟΝΕ με ταυτόχρονη εσωτερική υποτίμηση με δραματική μείωση, μισθών, συντάξεων, κοινωνικού κράτους και δημόσιου, δηλαδή εσωτερική υποτίμηση.
Κανείς δεν προτείνει κανένα αισιόδοξο σενάριο διεξόδου από την κρίση.
Ας πάρει η Κυβέρνηση της ευθύνες της τώρα, διότι όπως λέει και ο Στρος Καν κάθε μήνα  που χάνουμε φορτώνουμε ένα χρόνο τη διάρκεια εξόδου από τη κρίση.Να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό ,σε πιο σημείο ακριβώς βρισκόμαστε.  Τώρα πια δεν μπορεί ούτε σαν  δικαιολογία να ισχυριστεί μετά ότι δεν ήξερε. Οι καιροί πια δεν επιτρέπουν ερασιτεχνισμούς.
Και αν δεν μπορεί  να αντιμετωπίσει την κατάσταση ας πάει αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ας καταθέσει την εντολή και να ζητήσει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με ταυτόχρονη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος και ας αναλάβουν αυτοί που μπορούν να οδηγήσουν το καράβι μέσα στην τρικυμία.
Ας αφήσει όμως τα επικοινωνιακά παιχνίδια περί Ανασχηματισμού και εκλογών. Εκλογές σήμερα το μόνο που θα κάνουν είναι να σφίξουν τη θηλιά πιο βαθιά στο λαιμό του απλού Ελληνα πολίτη και να στείλει τη Ελλάδα κατ'ευθείαν στο σενάριο της Αργεντινής.