Εγκληματική επιλογή!

Γράφει ο Μαγια


Δεν είναι πρώτη φορά που ακούμε ότι, η Ελλάδα έχει να διανύσει ένα πολύχρονο τούνελ ασφυκτικής λιτότητας. Το επανέλαβε με μια κοφτή φράση και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας: «Ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία, πρέπει να γνωρίζουν ότι θα περάσουν δύσκολα χρόνια».
Ματαιοπονούν οι κυβερνώντες, καθώς επιζητούν να καλλιεργηθεί κλίμα αισιοδοξίας, με το σκεπτικό ότι «τα δύσκολα πέρασαν, διότι κάναμε αυτά που έπρεπε». Οφείλουν να γνωρίζουν ότι η καλλιέργεια αυταπατών όχι μόνο απαγορεύεται πλέον, είναι και εγκληματική επιλογή. Όπως ακριβώς είναι και το σχέδιο πώλησης, εν μέσω βαθιάς ύφεσης, περιουσιακών στοιχείων αξίας 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Στην ουσία πρόκειται για πρόγραμμα γενικής εκποίησης του δημόσιου πλούτου. Η ύφεση, που «βασανίζει» την ελληνική οικονομία, έχει δημιουργήσει συνθήκες υποτίμησης σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία, από τα ακίνητα μέχρι τις μετοχές. Συνεπώς, οποιαδήποτε πώληση.........
αυτή την περίοδο θα γίνει με δυσμενείς όρους.
Στρατηγικοί τομείς, όπως η ενέργεια και οι συγκοινωνίες, αλλά και ευαίσθητα τμήματα της δημόσιας περιουσίας, όπως οι ακτές, θα ριχτούν βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το Μνημόνιο ολοένα και περισσότερο μοιάζει με βαρέλι δίχως πάτο. Κάθε επικαιροποίησή του οδηγεί σε μεγαλύτερο ροκάνισμα του κοινωνικού πλούτου και της περιουσίας των πολιτών.
Μπορεί η κοινωνία να δεχτεί μοιρολατρικά αυτή την προοπτική;…