Υπό την κατοχή του Δ΄ οικονομικού Ράιχ…

Γράφει ο Καφενόβιος

Το Βερολίνο απαιτεί να αναθεωρήσουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης τα... Συντάγματά (!) τους και να συμπεριλάβουν διατάξεις αιώνιας λιτότητας.
Zούμε, πλέον, υπό την κατοχή του Δ΄ οικονομικού Ράιχ. Η Γερμανία σκοπεύει να πετύχει τώρα με οικονομικά και πολιτικά «στούκας» ό,τι δεν κατάφερε με δυο αιματηρούς πολέμους!
Είναι προφανές ότι, ο γερμανικός εφιάλτης, μας θέλει φοβισμένους. Γιατί οι φοβισμένοι άνθρωποι δύσκολα επαναστατούν. Συνήθως είναι υποτακτικοί, δουλικοί.
Οι πολλοί ζουν, ήδη, στη δίνη της μιζέριας και της κατάθλιψης. Κοιτάνε δεξιά και αριστερά για να δουν από πού θα έρθει η καινούργια κεραμίδα και κάνουν το σταυρό τους μήπως δεν έρθει στο κεφάλι τους.
Ο,τι συμβαίνει από δω και μπρος θα το αποφασίζουν οι γερμανοί. Συνεπώς, αν δε συμβεί κάτι που θα συγκλονίσει την Ελλάδα, που θα φέρει τα πάνω κάτω στην Ευρώπη, ένας νέος Μάης ας πούμε, οι........ σημερινοί νέοι θα ζήσουν όπως οι παππούδες τους στις δεκαετίες του ΄50 και ΄60. Η μάλλον χειρότερα από εκείνους.
Η απελπισία θα θολώσει το μυαλό. Θα ζήσουμε πρωτόγνωρες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις, με ασύμμετρες και βίαιες αντιδράσεις, που δεν θα υποκινούνται από κανένα κόμμα, από καμία οργάνωση, από κανένα συνδικάτο!...
Οσα διαδραματίζονται στις απέναντι ακτές της Μεσογείου δείχνουν τι ακριβώς συμβαίνει όταν η απογοήτευση καταπιέζεται επί μακρόν και η οργή μένει να σιγοβράζει.