"Εχτισαν" τον πρόεδρο

Σκληραίνουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες τη στάση τους τόσο απέναντι στην κυβέρνηση, όσο και στις διοικήσεις των εταιριών με αφορμή την τακτική που ακολουθούν να προσφεύγουν στα δικαστήρια προκειμένου να κηρυχθούν οι κινητοποιήσεις τους παράνομες.

Το μεσημέρι της Τρίτης ομάδα περίπου 50 ατόμων, από το Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΑΜΕΛ, στην οδό Κηφισού, στο ύψος των Σεπολίων, φωνάζοντας συνθήματα. Μετά από λίγη ώρα ανέβηκαν στο γραφείο του προέδρου της εταιρίας κ. Μιχαλόπουλου, ο οποίος όμως απουσίαζε, και στη συνέχεια «έχτισαν» την πόρτα του γραφείου με μία ιδιοκατασκευή από γύψο, τούβλα και άλλα υλικά.

Οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν την κίνησή τους «συμβολική», τονίζοντας ότι σκοπός τους ήταν να κάνουν γνωστή την .......αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, αλλά και στις απειλές, που όπως υποστηρίζουν, εκτοξεύονται από την πλευρά της διοίκησης προς τους υπαλλήλους, σχετικά με τη συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 9/2 τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και να συμμετάσχουν και αυτοί στην πορεία που διοργανώνουν οι γιατροί.

Συνεπώς την Τετάρτη δε θα κινηθούν από τις 11.00 – 15.00 Μετρό και ΗΣΑΠ και από τις 11.00 – 16.00 λεωφορεία και τρόλει.