Οι καιροί ου μενετοί!

 Γράφει ο Σταμάτης Κυριακάκης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σχέδιο νόμου που προωθεί ο νεοεκλεγείς ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας του Ουισκόνσιν, Σκοτ Ουόκερ και εντάσσεται στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την μείωση του τεράστιου πολιτειακού δημοσιονομικού ελλείμματος. Το νομοσχέδιο αυτό καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο δημόσιο τομέα για αυξήσεις άνω του πληθωρισμού, αφαιρεί από τα συνδικάτα το δικαίωμα να διαπραγματεύονται την περίθαλψη και τις συντάξεις, και επιτρέπει τις απολύσεις όσων «συλλογικά και οργανωμένα παρακωλύουν την εργασία» ή απουσιάζουν δίχως την έγκριση του εργοδότη, ενώ καταργεί και τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.
Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ  της μεγάλης απάτης,  που εκτελείται σήμερα από τη  Διεθνή Σχολή του Σικάγου μέσω του οργανισμού της Λέσχης Μπιλντερμπέργκ και της Λέσχης του Παρισιού για την...... Ευρώπη,  και όχι μόνο για τη Νότια Ευρώπη όπως θέλουν να λένε,  και με οδηγητή του ΝΕΟΥ πειράματος την Ελλάδα είναι το αδιάψευστο κριτήριο για το τι μας περιμένει τους αμέσους επόμενους μήνες. Τώρα δε που τα ψέματα των κυβερνόντων αρχίζουνε να βγαίνουνε στο αέρα από τα αφεντικά τους στο ΔΝΤ και αλλού είναι πασιφανές ότι έχουμε φτάσει σε κρίσιμο σημείο, ως προς το τι μέλλει γενέσθαι . Σημερινή είναι η είδηση ότι την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα είχε ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, δύο μόλις μήνες μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ και ενώ εκείνη την περίοδο, δημοσίως, απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Η περίφημη σχολή του Σικάγου εκτός του εξαγωγής της απαράδεκτης φιλοσοφίας της ανά τον κόσμο, δεν φαντάζει περίεργο ότι προσπαθεί να την επιβάλλει και στο τόπο της. Δεν θα είχε μεγάλη σημασία να το σημειώσουμε αυτό αν δεν μας έφερνε στο νου τα δεινά που συσσωρεύονται στη χώρα μας, εφαρμόζοντας αυτή τη θεωρεία και όπως εύκολα βλέπουμε αποτελούν ακριβή αντιγραφή του αμερικανικού αυτού νέου τρόπου οικονομικής διακυβέρνησης. Πέφτει και το τελευταίο προκάλυμμα του οποιουδήποτε θα μπορούσε να αμφισβητήσει την παίδευση και ανατροφή του κατά τα άλλα «έλληνα πρωθυπουργού» . Όλοι όσοι καιρό τώρα μαχόμαστε για να επαναφέρουμε την πατρίδα μας σε μια πιο άμεσα λειτουργική αλλά και έντιμη Δημοκρατία, αποκτούμε ένα ακόμα ισχυρό όπλο προκειμένου να πείσουμε και τον πιο αδαή, ότι η αντίπερα όχθη δεν αστειεύεστε, και ότι όλα τα ψευδεπίγραφα χαμόγελα με τις μεγαλόστομες κουβέντες, δεν έχουν άλλο λόγο από το να κοιμίσουν το πολίτη σε δήθεν χλιδάτες «επόμενες» μέρες. Το παράδειγμα του σθένους, της αποφασιστικότητας αλλά και των αποτελεσμάτων που φέρνουν αυτά, των κατοίκων της Κερατέας πρέπει να γίνει σύμβολο του  ΝΕΟΥ ΜΑΣ   απελευθερωτικού αγώνα. Ο καιρός τρέχει αδυσώπητα εις βάρος μας και σε λίγο θα είναι πάρα πολύ αργά προκειμένου να γυρίσουμε το ρολόι της ιστορίας μας πίσω. Εκτός της Αριστεράς κανένα από τα υπάρχοντα υπεραρχηγικά ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ δεν έχει τολμήσει να υποσχεθεί επαναφορά των απαράδεκτων νόμων της σημερινής δήθεν πλειοψηφίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να κλείνουμε τα αυτιά στο μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ, τα οποία έχουν σημαίνοντα ρόλο στην χειραγώγηση του πληθυσμού, αλλά έχουμε και επιτακτικό χρέος να εξειδικεύσουμε όλα τα επιμέρους προβλήματα ώστε να δώσουμε στον πολίτη την ελπίδα της επόμενης μέρας. Θα έλεγα ότι αυτή η επιτακτική ανάγκη και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ είναι  όλου του αξιόλογου και έντιμου πνευματικού κόσμου της χώρας. Θα πρέπει να τα επεξεργαστεί τάχιστα και με σοβαρότητα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ανοίξει ένας άμεσος και ουσιαστικός διάλογος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί γρήγορα, προκειμένου να πάψουν να εκμεταλλεύονται, το κατά τα άλλα θεμιτό ερώτημα: «και μετά από αυτούς ποιος, τι, πως;
                                                              Σταμάτης Κυριακάκης