ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μετοχική συνεργασία Olympic Air – ξένου κολοσσού

Η κίνηση του Ανδρέα Βγενόπουλου εάν δεν δικαιωθούν Ο.Α. και Aegean από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο

Ανδρέας Βγενόπουλος και Θεόδωρος Βασιλάκης θα καταθέσουν προσφυγή, για να άρουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα εκδικαστεί, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δέκα μηνών, από την ημέρα της υποβολής της αίτησης. Ωστόσο, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν ήδη το επόμενο βήμα τους, σε περίπτωση που και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν τους δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν.

Όπως αποκαλύπτει η «Deal , ο ισχυρός άντρας της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος θα προχωρήσει σε μετοχική συνεργασία με ξένη αεροπορική εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, ένα deal που θα.......
αλλάξει τον αεροπορικό χάρτη της Ελλάδας, αλλά και θα δημιουργήσει έναν από τους ισχυρότερους πόλους ολόκληρης της Ευρώπης.

Αν και λεπτομέρειες των συζητήσεων δεν έχουν γίνει γνωστές, το σίγουρο είναι πως δεν θα πρόκειται για μια συνεργασία, σε επίπεδο αεροπορικής διασύνδεσης, σε προορισμούς του εσωτερικού και εξωτερικού, αλλά για τη δημιουργία ενός νέου ομίλου, όπου η Olympic Air, θα έχει πρωτεύοντα λόγο και ρόλο.

Οι πληροφορίες θέλουν τις δύο εταιρείες, Aegean Airlines και Olympic Air και ειδικά τη δεύτερη, να έχουν λάβει γνώση των προθέσεων της Κομισιόν, πολύ πριν την ανακοίνωσή της, γι' αυτό και ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε φροντίσει να έχει έτοιμο και plan B, το οποίο θα ενεργοποιήσει, αν και η απόφαση του Δικαστηρίου είναι αρνητική. Οι διαρροές, άλλωστε, από τις συζητήσεις που έγιναν στο παρασκήνιο γίνονταν όλο και περισσότερες, τον τελευταίο καιρό. Οι ισχυρές πιέσεις προς τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από λόμπι και αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν επιθυμούσαν την ύπαρξη ενός νέου ευρωπαϊκού αερομεταφορέα, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, δεν μπορεί να μείνει μυστικό μεταξύ λίγων.
deal