Οι Τούρκοι υποδέχτηκαν τον Παπανδρέου στο Ερζερούμ, με αφίσες στους δρόμους

Μεγάλη έμφαση δίνουν οι τοπικές αρχές του Ερζερούμ στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου ομολόγου του  εκεί και στην μεταξύ τους συνάντηση. Σε όλα  τα κεντρικά σημεία και τους  οδικούς άξονες ο μητροπολιτικός Δήμος της περιοχής έχει τοποθετήσει δίγλωσσες αφίσες, στα ελληνικά και στα τουρκικά, με τις φωτογραφίες του Γιώργου  Παπανδρέου  και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  και την επιγραφή «καλωσορίσατε». 
Το γεγονός έχει ξαφνιάσει τους έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι ποτέ άλλοτε δεν έχουν τύχει παρόμοιας υποδοχής, έστω και αν αυτή εμπεριέχει και στοιχεία... ψηφοθηρίας.
Η πόλη έχει «ντυθεί με τα καλά της» όχι μόνο για την συνάντηση των δύο πρωθυπουργών και την............ ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων, αλλά και για το γεγονός ότι διοργανώνει την χειμερινή Πανεπιστημιάδα , που αποτελεί μικρογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων σε σπουδαστικό επίπεδο, με τη συμμετοχή αθλητών από 75 χώρες.  Σε  αντίθεση με το θερμό κλίμα για την ελληνική αποστολή πάντως,  η  θερμοκρασία θυμίζει χώρα της Βόρειας Ευρώπης,  καθώς βρίσκεται αρκετά κάτω από το μηδέν!