Μας διατίμησαν και τα δύο. Ζωή και ιστορία!!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Στο ότι είναι απατεώνες όχι απλώς σε σχέση με την πολιτική ηθική αλλά του κοινού ποινικού δικαίου έχω εξουθενωτικά επαναληφθεί, έτσι ώστε η οποιαδήποτε αναφορά μου σε αυτό να μην αποτελεί αφορμή μάθησης αλλά αιτία κορεσμού και αηδίας.  Εκείνο ωστόσο που με εξοργίζει είναι πως η προπαγανδιστική τους μηχανή υποτιμά σε τέτοιο βαθμό την νοημοσύνη μας ώστε να μας ταπεινώνουν εξακολουθητικά υποχρεώνοντάς μας στην αυτοαμφισβήτησή της!!

Προσέξτε: Τρόϊκα και κυβερνώντες κρατούσαν από κοινού μυστικό πως όταν γίνεται λόγος για το χρέος μιας χώρας το περιεχόμενό του δεν θα πρέπει να παραπέμπει στο σύνολο του χρέους, δημόσιου και ιδιωτικού, αλλά να επιμερίζεται δια δύο και να αναφέρεται μόνο εκείνο του δημοσίου.. Αποσιωπάται έτσι το ιδιωτικό. (τράπεζες, επιχειρήσεις νοικοκυριά αν και τα τελευταία αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.) Γιατί; Επειδή όφειλαν να ανακοινώσουν το σύνολο και των δύο παραμέτρων ονομάζοντάς το χρέος εξωτερικό, αφού σύμφωνα με τους άτυπους διεθνείς κανόνες τα ιδιωτικά χρέη έτσι κι αλλιώς αναλαμβάνονται από τα κράτη. (έχω επίσης κουραστεί να επαναλαμβάνω πως όσα δάνεια έχουν........... ληφθεί από επιχειρηματίες τρωκτικά για επενδύσεις φαντάσματα, έχουν ληφθεί με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου. Δηλαδή του λαού.) Κρατούσαν ωστόσο και ως αποτέλεσμα της Γκεπαιλικής τους προπαγάνδας το ιδιωτικό στο περιθώριο των δημόσιων δηλώσεών τους. Γεγονός που  συνιστά την μέγιστη εξαπάτηση την οποία έχει ως τα σήμερα υποστεί ο Ελληνικός λαός από της εποχής της συγκρότησής του ως κράτος.

Αν αποκαλυπτόταν αυτό θα διαπίστωνε όλη η υφήλιος ότι η Ελλάς δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των υπερχρεωμένων χωρών αλλά στις τελευταίες, με τις πρώτες να καταλαμβάνονται από χώρες υπεράνω πάσης υποψίας και ότι ο Ελληνικός λαός προεξαρχόντων των ηγετών του κατασυκοφαντήθηκε διεθνώς προκειμένου η συμμορία της ντόπιας και Ευρωπαϊκής αλητοελιτοκρατίας όχι μόνον να λάβει τα λάφυρα της τοκογλυφίας της αλλά και: Να τον μεταχειριστεί αυτή ως πειραματόζωο στο διεθνές εγχείρημά της ως προς την μείωση δια του εθνομηδενισμού των ομοιογενών πληθυσμών έτσι ώστε να διασπαστούν και να απομονωθούν στα απολύτως απαραίτητα και φυσικά απάτριδα άτομα.


 Προς απόδειξή των όσων ανέφερα  παραθέτω τους πίνακες των συνολικών χρεών όλων των Ευρωπαϊκών χωρών τους οποίους αποτύπωσα από φίλιους (παγκόσμια τράπεζα στοιχεία β τριμήνου 2010) προς την κυβέρνηση οργανισμούς καταγραφής οικονομικών στοιχείων επί των οποίων δεν απαιτείται παρά να προβεί κάποιος σε μια απλή πρόσθεση του ιδιωτικού με το δημόσιο χρέος. Έτσι έχουμε και λέμε: Πίνακας 1



 



Ακόμη και σε τυφλούς καθίσταται ορατό πως το εξωτερικό χρέος της χώρας μας είναι μια αμυχή στην χαίνουσα πληγή των 14ων τρισεκατομμυρίων δολλαρίων των ΗΠΑ ή των εννιά της Αυροκρατορικής (χαχαχα) Βρεττανίας των πέντε (πάντα τρις ) της «συμπαθεστάτης» κ. Μέρκελ των 4,5 του υπερόπτη κ. Σαρκοζί των δύο τρις της τεχνολογικά προηγμένης Ιαπωνίας των 1,2 της έδρας του Κοινοβουλίου το Βέλγιο και ούτω καθ’ εξής. Ώσπου κατερχόμενοι τα σκάλα πατούμε στο σκαλοπάτι της χώρας μας της οποίας το χρέος είναι πράγματι τεράστιο αλλά σε σχέση με την παραγωγική απραξία που την έχει καταδικάσει η ΕΟΚ και εσχάτως η Τρόϊκα. 532 δις. Εκεί ωστόσο που πραγματικά καθίσταται κάποιος ενεός είναι όταν επιχειρήσει την σύγκριση με την οποία παραδειγματίστηκε ο οικονομολόγος ο κ. Βιλιάρδος αλλά κυρίως ο πάντοτε άριστα πληροφορημένος συνάδελφος Γιώργος Δελαστίκ προκειμένου να στοιχειοθετήσει πως η υπερχρέωση της Ελλάδας σε σχέση με άλλες χώρες αποτελεί πλάσμα της εθελόδουλης φαντασίας των εξωνημένων κυβερνώντων. (Πασοκ-Λαος-Ντορα-Κουβέλης). Η σύγκριση διαχειρίζεται το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Πίνακας 2



Είναι πράγματι εξαιρετικά διασκεδαστικό να διαπιστώνει κανείς ότι ακόμη και αυτή η Ελβετία των Τραπεζιτών εμφανίζει σχεδόν διπλάσιο εξωτερικό χρέος (προσοχή εξωτερικό και όχι δημόσιο) από εκείνο της Ελλάδας και αρκούντως ξεκαρδιστικό να βρίσκει πως στον μηχανισμό στήριξης που συστάθηκε για την .. «διάσωσή» μας μετέχουν χώρες όπως η Βρετανία με τριπλάσιο ποσοστό χρέους του δικού μας, ή με υπερδιπλάσιο όπως η Ολλανδία της τεχνολογικά πρωτοπόρας Fillips. Αλλά είναι και οδυνηρά σοκαριστικό να αποκαλύπτει πως υπό το πρόσχημα του χρέους τα εγχώρια δουλικά των διεθνών τοκογλύφων ξεπουλούν στις λαϊκές τους αγορές έναν ολόκληρο λαό μαζί με τις μνημειακές αποδείξεις  της τρισχιλιετούς του ιστορίας, έχοντάς του προηγουμένως διατιμήσει και τα δύο. Ζωή και ιστορία.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr