Ετσι, θα κερδίσουμε και τον διεθνή σεβασμό!

Γράφει ο Καφενόβιος

Μπα, ενοχλήθηκε η Γερμανία, για την απόφαση της Αθήνας να παρέμβει υπέρ των θυμάτων του Διστόμου στην εκκρεμή δίκη Γερμανίας-Ιταλίας, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης; Φαντάζεσθε να διεκδικούσαμε και τα 162 δισεκ. ευρώ (χωρίς τους τόκους) των  γερμανικών αποζημιώσεων! Θα της …ερχόταν ο ουρανός σφοντύλι…
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβέλε, σε γραπτή του δήλωση χαρακτηρίζει «ακατανόητη» την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και προσθέτει ότι η Γερμανία έχει επίγνωση της ιστορικής της ευθύνης. Αυτής, προφανώς, που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο: Εξήντα πέντε χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η νικήτρια Ελλάδα καλείται να πληρώσει με ληστρικό επιτόκιο το δάνειο της σωτηρίας της. Υποχρεώνεται να αλλάξει εν μία νυκτί όσα άλλες χώρες άλλαζαν σταδιακά και σε............
βάθος χρόνου χωρίς να διαταράσσουν τον κοινωνικό τους ιστό. Εκχώρησε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας σε όσους την πλήγωσαν και την κατέστρεψαν με τη συναίνεση και την προτροπή των συμμάχων της.
Η Ελλάδα δεν έλαβε αλλά και δεν διεκδίκησε ποτέ τις πολεμικές αποζημιώσεις. Σήμερα πληρώνουμε τη σωτηρία μας σε αυτούς που μας χρωστάνε.
Επιτέλους εάν στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα έχει απομείνει ίχνος αξιοπρέπειας, πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας εκστρατεία για να μην «χαθούν» οι γερμανικές αποζημιώσεις. Ετσι, θα κερδίσουμε και τον διεθνή σεβασμό!