ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

 Γράφει ο Ιάσων Α.

Κάτι μου θυμίζουν όλες αυτές οι εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες και στην Αίγυπτο . Τα συνθήματα είναι τα ίδια με τα δικά μας το 1973 - 4 . Το 74 με την πτώση της χούντας έγινε η εισβολή στην Κύπρο . Άραγε που θα γίνει η νέα εισβολή ;  Σε ποια από αυτά τα κράτη θα μπει το ΔΝΤ μετά από λίγα χρόνια ; Θα γίνει το ίδιο που έγινε στην Ελλάδα από το 74 και μετά και ποιοι θα εκμεταλλεύονται τον πλούτο των περιοχών αυτών ; Τον Σαντάμ τον είχαν επιβάλει στον ιρακινό λαό οι αμερικάνοι . Όταν τους ήταν άχρηστος τον σκότωσαν μαζί με εκατομμύρια ιρακινούς πολίτες .Πριν την εισβολή στο Ιράκ πέθαιναν παιδάκια γιατί δεν είχαν ένα ποτήρι γάλα ή μια ασπιρίνη . Είχαν επιβάλει εμπάργκο οι αμερικάνοι στον Ιράκ μετά τον πρώτο πόλεμο . Σε λίγο καιρό θα αρχίσει να συμβαίνει και στην....... Ελλάδα . Τους κάδους απορριμμάτων δεν τους ψάχνουν μόνο οι λαθρομετανάστες , τους ψάχνουν και έλληνες . Αυτού μας κατάντησαν οι «σοσιαλιστικές» και οι «εθνικόφρονες» κυβερνήσεις μας , συνεπικουρούμενες από τα κατασκευάσματα του Σόρος του Σαμπεθάι του Μαρδοχάν και άλλων «φιλελλήνων» σιωνιστών , ΚΚΕ -Συνασπισμός- Σύριζα και ότι άλλο περιέχει τον όρο σοσιαλισμός . Από γενέσεως του  Ελληνικού κράτους οι κυβερνώντες και οι λοιποί καταλήστευαν αυτό . Κάποτε είχε μείνει  μία λίρα στο εθνικό θησαυροφυλάκιο ,αλλά ήταν κάλπικη . Ο χρυσός τώρα της Ελλάδας φυλάσσεται σε ξένες τράπεζες για ιστορικούς λόγους !!!!! Μπορεί κανένας να μου εξηγήσει τι σημαίνει αυτό ;
Στην νέα εξέγερση που θα γίνει στην Ελλάδα , γιατί θα γίνει και εδώ σε λίγο καιρό , ποια θα είναι άραγε τα συνθήματα . Θα είναι τα ίδια με του 73-4 ; θα έχουμε νέα για ποικιλία ; Η εξαθλίωση σήμερα είναι χειρότερη από την εποχή μετά τον πόλεμο μέχρι και την χούντα . Τότε δεν υπήρχαν δουλειές αλλά είχαμε οκτάωρο , οι υπερωρίες πληρώνονταν κανονικά ,είχαμε υγειονομική περίθαλψη με τα μέσα που υπήρχαν , υπήρχαν φάρμακα . Η παιδεία έγινε «δωρεάν» , την πλήρωνε όλος ο ελληνικό λαός με τους φόρους που πλήρωνε , αλλά όλος . Οι βιομήχανοι πληρώνανε φόρους , πληρώνανε για την ασφάλεια των εργαζομένων τα διπλάσια από τους εργαζόμενους . Τώρα !!!!!!!
Τι ισχύει από όλα αυτά . Έχουμε ανεργία η οποία ανεβαίνει κάθε μήνα όλο και περισσότερο , η παιδεία έγινε εκπαίδευση και αυτή έχει τα χάλια της . Για υγεία δεν μπορούμε να μιλάμε , αν δεν δόσεις το φακελάκι πεθαίνεις . Το ΙΚΑ δεν το είχαμε εμπιστοσύνη από παλιά , αλλά σε κάθε γειτονιά υπήρχε γιατρός , τώρα έχει διαλυθεί τελείως . Οι βιομήχανοι τι πληρώνουν !!!!!
  Δεν πρέπει να πληρώνουν λέει ,για να κάνουν επενδύσεις , ναι ,αλλά που ; Στην Βουλγαρία , στα  Σκόπια , που ; Πάντως όχι στην Ελλάδα . Στην Ευρώπη που ανήκουμε τι πληρώνουν οι βιομήχανοι ; Απ' ότι ξέρω το χέρι το βάζουν βαθιά στην τσέπη αλλά κάνουν και επενδύσεις , πως γίνεται αυτό ;
Καταλήξαμε με τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις του ΠΑ-ΣΟΚ  και της ΝΔ οι πλούσιοι στην Ελλάδα να είναι οι μισθωτοί  και οι συνταξιούχοι .Τον πυρσό , τώρα λέει στην ΝΔ τον κατήργησαν . Αυτό σίγουρα έφταιγε . Να γελάσω ή να κλάψω . Άλλαξε λέει ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς .
Ιάσων Α