Σταματούν οι κινητοποιήσεις στην ΕΘΕΛ;

Σε μία σημαντική δήλωση προέβη ο Πρόεδρος Τεχνικών της ΕΘΕΛ Απόστολος Ραφτόπουλο, μιλώντας πριν από λίγο στον real fm 97,8. Αφού υπογράμμισε πως οι κινητοποιήσεις γίνονται με μοναδικό στόχο την έναρξη διαλόγου με το υπουργείο, είπε πως αν υπήρχε πρόσκληση σε διάλογο από την πλευρά της κυβέρνησης, οι κινητοποιήσεις θα σταματούσαν άμεσα.

Ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Χάρης Τσιόκας που βρισκόταν επίσης στον «αέρα» του real fm, σήκωσε το γάντι και δεσμεύτηκε πως μετά τη συζήτηση στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο των προτάσεων Ρέππα για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών, θα ξεκινήσει άμεσα διάλογος με τους...... εργαζόμενους σε αυτές.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και εφόσον τελικά η πλευρά του υπουργείου τηρήσει την προφορική δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Τσιόκας, θα πρέπει να αναμένουμε τον τερματισμό των κινητοποιήσεων στην ΕΘΕΛ.

Νωρίτερα, ερωτώμενος για την παρότρυνση του επιβατικού κοινού να χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς χωρίς να πληρώνει εισιτήριο, ο κ. Ραφτόπουλος διευκρίνισε πως η πρόταση από την πλευρά των εργαζομένων, ήταν η έκπτωση 25% στην τιμή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών, σε όσους την απέκτησαν από την 1/12/2010 ή από την 1/1/2011.