Διαμαρτυρίες για τα διόδια, στου κουφού τα ώτα

Γράφει ο Λυσίας

Την Κυριακή το μεσημέρι, σε κάποιους σταθμούς διοδίων, σηκώθηκαν για λίγο οι μπάρες. Αφήνοντας ελεύθερη την διέλευση των τόσο βεβαρημένων από φόρους, οχημάτων. Σηκώθηκαν οι μπάρες της αθλιότητας, για να περάσουμε, ριψοκινδυνεύοντας την ζωή μας, στους δρόμους της αθλιότητας.
Στους δρόμους – παγίδα, που μας επιβάλλουν, οι κυβερνήσεις της αθλιότητας να τους περάσουμε πληρώνοντάς τους αδρά. Για να τρώνε τον ιδρώτα μας κάποια αρπαχτικά που κρύβονται πίσω από εταιρείες – φαντάσματα. Οι οποίες με το πρόσχημα της…. συντήρησης, αρμέγουν κάθε υπόλειμμα, των ισχνών μας πια εσόδων….. Πόσο πια θα βιάζουν, τα γνωστά λαμόγια, την ατομική μας ελευθερία ( που αποτελεί και την ανεμπόδιστη διέλευσή μας στους δρόμους ) με τόσο πια δυσανάλογα μέτρα; Εξοντωτικοί φόροι στην αγορά του αυτοκινήτου. Το ίδιο στην συντήρησή του. Φόροι, στην ετήσια διατήρησή του. Εξοντωτικά ανεξέλεγκτα, στις .......συνεχείς αυξήσεις τους τα ασφάλιστρα. Το ίδιο και στα καύσιμα.  Ε θα τα ακουμπάμε και με τέτοιο αισχρό και νταβατζιλίδικο τρόπο, και στα διόδια; Πολύ πια δεν πάει; Διόδια γι αυτούς τους δρόμους, τους φονικούς;
Γι αυτόν τον ασφαλτοτάπητα, που με τις πρώτες σταγόνες, μετατρέπεται σε πίστα πατινάζ; Με τις μυριάδες στροφές; Όπως ακριβώς τις χάραξαν, πριν από 200 χρόνια, τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια που διέσχιζαν τις περιοχές;
Κι έρχονται τώρα, τα κάποια…. δίποδα μουλάρια, για να μας απαιτούν νταβατζιλίδικα…… ¨κόμιστρο¨;
Σηκώθηκαν λοιπόν οι μπάρες, για λίγο. Ενδεικτικά. Με πρωτοβουλία της ΑΞΙΕΠΑΙΝΗΣ κίνησης ¨ ΔΙΟΔΙΑ ΟΧΙ¨. Ως μια ύστατη διαμαρτυρία για το αίσχος πια αυτό, που οι κυβερνώντες μας βουτάνε, με το κεφάλι μέσα. Κοντά 50 ευρώ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ, για να πάτε και να έρθετε Αθήνα. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ. Θα ξαναψηφίσετε τον Μαγκριώτη;
Τόσος ντόρος γίνεται, μήνες τώρα, αλλά ο ηθικός αυτουργός, χαμπάρι δεν έχει πάρει. Λουφάζει πονηρά. Ο ουσιαστικός ένοχος, Γιώργος Σουφλιάς . Το πρωτοπαλίκαρο του κουρασμένου Καραμανλή. Λουφάζει με ειρηνικό ύφος. Επιβεβαιώνοντας την αθλιότητα κάποιων, που πια, γίνανε κόκκινο πανί, για τον Ελληνικό λαό.
Λουφάζει ο γιαλαντζί Σαρακατσάνος. Δεν βγαίνει να πει στον Ελληνικό λαό, με ποιο ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ, ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΒΑΡΟΣ…… Με αυτή την αισχρή παραχώρηση, προς….. φίλους του, σε βάρος του δεινοπαθούντα Έλληνα. Που πια τους γνώρισε πολύ καλά, στο πετσί του, όλους αυτούς, ως ένα ακόμα, εφιαλτικό γεγονός, της νεότερης ιστορίας μας. Γεώργιε Σουφλιά, απάντησε. Ποιο ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, που φόρτωσε λωποδύτες τη ζωή μας; Γιατί προδώσατε όλοι εσείς με πρώτο τον αρχηγό σας Καραμανλή, την δεξιά παράταξη; Ακολουθώντας πιστά, κατά γράμμα, την προγενέστερη παρέα του ΠΑΣΟΚ; Τους….. σοσιαΛΗΣΤΕΣ  ¨συντρόφους¨ Άκη, Γιάννο, Λαλιώτη, Μαντέλη Τσουκάτο, κι όλους αυτούς τους….¨ευκόλως πλουτήσαντες¨.
Δεν ακούει λοιπόν, ο ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ. Λουφάζει κι αυτός στα πλούτη του. Το παίζει και πάλι ¨κουφός¨. Άφησε τις….. μπαταρίες στα ακουστικά ν’ αδειάσουν, για να μην ακούει, ό,τι δεν τον συμφέρει να ακούει.
Γεώργιε Παπανδρέου, Πρωθυπουργέ της χώρας. Άκουσε, μια φορά ακόμα, εσύ τουλάχιστον, μιάς και ο Λαρισαίος το παίζει κουφός, γιατί εμείς δεν θα κουραστούμε να στο λέμε: Δεν μας αρκεί, να το παίζεις τίμιος.
Θέλουμε και να μας το αποδείξεις.
Και για να συμβεί αυτό, απαιτούμε να δημεύσεις όλα τα κλεμμένα.

Και να κλείσεις τους κλέφτες φυλακή. Μέχρι να το κάνεις αυτό, για τους Έλληνες, θα είσαι μια από τα ίδια. ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ με Σουφλιάδες, Παυλόπουλους, Άκιδες και κλεφτάκηδες…..
Επιτέλους. Διοχέτευσέ μας οξυγόνο, για να ανασάνουμε. Πνιγόμαστε, το καταλαβαίνεις;
Έλληνες……. συσπειρωθείτε γύρω από την κίνηση ¨ΔΙΟΔΙΑ ΟΧΙ¨ .
Γιατί αυτή η…. λεηλασία θα πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος.

                                                                                                                                                           ΛΥΣΙΑΣ