Δύο φορές σε 3 ημέρες αποστάσεις από Πάγκαλο

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες η κυβέρνηση αναγκάζεται να κρατήσει αποστάσεις από τις απόψεις του αντιπροέδρου της Θ. Πάγκαλου για τους δημοσίους υπαλλήλους, τους πολίτες και τη διαφθορά όπως και για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί για να τις εκφράσει, ενώ η Ν.Δ. ζητάει την αποπομπή του. Ο κ. Πάγκαλος έχει μιλήσει μεταξύ άλλων για «κοπρίτες», που δουλεύουν στο Δημόσιο.Μετά τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, που την Τρίτη δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός, ο ίδιος ως υπουργός και η κυβέρνηση δεν εκφράζονται με τέτοιους χαρακτηρισμούς, χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κράτησε αποστάσεις ασφαλείας. Ο Γ. Πεταλωτής μιλώντας στον «Σκάι» είπε ότι οι εκφράσεις αυτές είναι εκφράσεις του κ. Πάγκαλου, που έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται, δεν είναι της κυβέρνησης κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Πεταλωτής, σέβεται τον Ελληνα πολίτη και τον Ελληνα δημόσιο υπάλληλο μέσα στη δουλειά του...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου, αν και ήταν στο Παρίσι, ζήτησε και ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου αλλά και για τα όσα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», είπε ο αντιπρόεδρος σε διάλεξή του στην Οξφόρδη τον περασμένο Μάιο. Μεταξύ άλλων ότι «κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος για να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους, κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν...»
Χθες η εφημερίδα «Ε.Τ.». στην ιστοσελίδα της έγραψε ότι ο κ. Πάγκαλος σε απάντηση του δημοσιεύματός της δήλωσε πως όσα δημοσιεύτηκαν ήταν «απομονωμένα αποσπάσματα τα οποία "κάποια ζώα στον Ελεύθερο Τύπο αναπαρήγαγαν" και ότι πιο πολύ απορεί "με τα ζώα που τα διάβασαν"». Επίσης η εφημερίδα χαρακτήρισε τον κ. Πάγκαλο «υβριστή» και εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.
Να αποπέμψει τον Θ. Πάγκαλο κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Παπανδρέου η Ν.Δ. Ο εκπρόσωπός της Π. Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο για «ακραία αντιδημοκρατική νοοτροπία και βάναυσο αυταρχισμό» και τόνισε: «Αν ο κ. Παπανδρέου δεν πράξει αυτό που πρέπει, τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή φοβάται τον αντιπρόεδρό του ή ταυτίζεται απόλυτα μαζί του».
Επίσης η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «είναι εκτός ελέγχου, προσβάλλει θεσμούς και πολίτες και ο κατήφορος αυτός πρέπει να λάβει σύντομα ένα τέλος».
ENET