Μια γεύση από τα 24 δις που ήθελε η κυβέρνηση να χαρίσει

Γράφει ο Λυσίας

Επιχειρηματικές κομπίνες, με μπόλικη κυβερνητική διαπλοκή και λοιπές…..¨αμαρτωλές¨ ιστορίες, σαν και αυτή του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου, κρύβονταν στη λίστα των 24 δις ευρώ, που αποπειράθηκε να διαγράψει η κυβέρνηση.
Εάν λοιπόν, ψηφίζονταν το πολυνομοσχέδιο, για τη διαγραφή χρεών, ο Τόλης Βοσκόπουλος, θα γλίτωνε 5 εκατομμύρια ευρώ.
4.5 εκατομμύρια θα γλίτωνε η γνωστή αλυσίδα Super Market ATLANTIK, η οποία έχει προσφύγει στο Πτωχοδικείο, για ρύθμιση χρεών προς τους πιστωτές της. Και 8.3 εκατομμύρια ευρώ, η βιομηχανία ¨Κοτόπουλα Μιμίκος¨ η οποία πλέον ανήκει στην εταιρεία HQF.
Με δεκάδες εκατομμύρια, φιγουράρουν, στον μακρύ κατάλογο, ένα σωρό εταιρείες, που προσπάθησαν, με τις πλάτες του Παπακωνσταντίνου και άλλων διαπλεκόμενων, να απαλλαγούν των χρεών τους. Όπως η πρώην ¨Πειραϊκή-Πατραϊκή¨ που οι ιδιοκτήτες της απεκόμισαν από αυτή εκατοντάδες εκατομμύρια που τα έβγαλαν στο εξωτερικό. Η εταιρεία  ¨Καταναλωτής¨, η ¨Ελληνική Βιομηχανία Δομικών Υλικών ΕΛΛΕΝΙΤ¨, η ¨ΕΤΒΑ Α.Ε.¨, η Ευβοϊκή ¨ΔΑΡΙΓΚ¨ όπως και τα ¨Ναυπηγεία Αυλίδας¨ τα οποία τώρα διαχειρίζεται η οικογένεια Ηλία, πλην όμως, από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες τους, το δημόσιο έχει να λαμβάνει 9 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα σε αυτό τον μακρύ κατάλογο, φιγουράρουν και ονόματα που σχετίζονται άμεσα με την...... εκάστοτε κυβερνητική διαπλοκή. Όπως του Μπόμπολα για κάποιες κατασκευαστικές εταιρείες, του Κουρή, και άλλων μεγαλόσχημων νέο-αστών, που λυμαίνονται τον τόπο και ξεκοκαλίζουν, μαζί με τους κυβερνώντες φυσικά, κάθε έννοια ανάπτυξης και ανεξαρτησίας του λαού.
Αυτούς ήθελε να καλύψει η κυβέρνηση, με τον νόμο που προσπάθησε μουλωχτά να περάσει. Πόση αξιοπιστία, μπορεί λοιπόν να έχει, η ομάδα αυτή, που στερεί την εργασία από τα νέα παιδιά, που κόβει συντάξεις, που κόβει μισθούς και απαξιώνει την παιδεία, την υγεία, την πρόοδο…..
Μια παρέα σοσιαΛΗΣΤΩΝ, που απλά, υπηρετεί το κεφάλαιο. Γιατί κι αυτό με την σειρά του, υπηρετεί τον εύκολο πλουτισμό της παρεούλας.
Καθίστε Έλληνες στον καναπέ σας, να τους παρακολουθείτε. Μην κουνηθείτε και χάσετε την…..βολή σας.
Γιατί θα μας στερήσετε το εύρος της…..Θεματολογίας μας.
Αναγκάζοντάς μας μετά, να γράφουμε για τα καγκουρό και τα κοάλα της Αυστραλίας…..
                                                                                                                                                            ΛΥΣΙΑΣ