Οι ¨ ευαισθησίες ¨ κάποιων….stars της πρόζας.

Γράφει ο Λυσίας

Το πόσο με συγκινεί η ευαισθησία, κάποιων MEDIAρχών, δεν μπορώ να το περιγράψω….. Νιώθω έτσι, ένα…. ηδονικό ταράκουλο, στα μέσα μου, που υπάρχουν και κάποιοι παντελονάτοι, για να τα χώνουν, στους μονίμως παρεκκλίνοντες πολιτικούς….. Πραγματικά, δεν βλέπω την ώρα, να έρθει η …..όγδοη βραδινή, να στηθώ μπροστά σε έναν δέκτη, για να απολαύσω αντριλίκι. Από το ¨δελτίο, που τα λέει όλα¨ φυσικά….. Και με δικαιώνει, γιατί στηρίζει τον λαό….. Τόσο ο Τράγκας, που κατά καιρούς, με τα μπλουζάκια του, διαφημίζει, στην ψύχρα, την…… γνωστή εταιρεία Polo , όσο και ο Χατζηνικολάκης, είναι μαινόμενοι κατά αυτών που δυναστεύουν τον λαό.
Με πύρινες φράσεις και αδιαπραγμάτευτες θέσεις, και οι δυο τους….. κεραυνοβολούν πολιτικούς, συνδικαλιστές και βιομηχάνους που με τη στάση και τα έργα τους, περιθωριοποιούν τον λαό. Και του φορτώνουν απόγνωση…..
Πόσο ευτυχής θα ήμουν, αν ήξερα, πως και οι δυο τους ( ενδεικτικοί αυτοί οι δυο. Για όλο το φάσμα ισχύει αυτό ) δεν συναντώνται, δεν συντρώγουν και δεν διατηρούν κοινωνικές επαφές, με όλους τους…. ¨υβριζόμενους¨……
Πόσο αλήθεια ευτυχής, θα ήμουν, αν ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ, πως στις 8 κάθε βράδυ, ΔΕΝ βλέπω ειδήσεις, αλλά θεατρική παράσταση, ένθεν και ένθεν…. Με διακεκριμένους ηθοποιούς, που μακάρι, αν μπορούσα, θα τους είχα απονείμει και από ένα Όσκαρ….
Πόσο πιο πολύ θα με έπειθαν, οι τηλεαστέρες αυτοί, που κόπτονται, για μας τους….. απ’ έξω, εάν είχαν τις ίδιες…....¨ευαισθησίες¨ και για τους από μέσα. Τους συνεργάτες τους και τους υπαλλήλους τους….Τους υπαλλήλους στις προσωπικές τους επιχειρήσεις. Εφημερίδες, ραδιόφωνα και μέχρι πρότινος, Ο Γιώργης, το ¨Κανάλι 10¨…..Ψίχουλα δίνουν στους ανθρώπους….. Και ήταν οι πρώτοι, που έσπευσαν σε μειώσεις και σ’ αυτά ακόμα τα ψίχουλα….
Πόση λεβεντιά θα αναγνώριζα, για μια έντιμη στάση τους και απέναντι στον Κουρή. Που αφού τα άρπαζε και χρεοκόπησε το ¨ALTER¨ με υπέρογκους τραπεζικούς δανεισμούς, το πετάει τώρα, στα άχρηστα, μαζί με το έμψυχο δυναμικό του. Με τους ¨ λεβέντες ¨ του δελτίου, να μην ξέρουν, να μην ακούν, να μην….. γρικάνε πράμα. Κατά τα άλλα, στο ίδιο…… επαγγελματικό σωματείο συστεγάζονται και την ίδια επαγγελματική ιδιότητα, γράφει η ταυτότητά τους…..
Να τους χαιρόμαστε. Και εγώ διπλά. Γιατί κάθε βράδυ, ¨που μου τα λένε όλα¨ δεν ξέρετε πόσο με διασκεδάζουν. Και πόσο με συγκινεί η…..χορτάτη ευαισθησία τους.
Και πόσο καμαρώνω την παντελονάτη….¨υπηρεσία¨ τους……
Κατά τα άλλα, από μωρά, μετά το ¨μαμ¨ και το ¨κακά¨, μας μάθανε να λέμε μια ακόμα λέξη: ¨ ελπίδα¨.
Χωρίς ποτέ να μας πουν, που θα τη συναντήσουμε αυτή.

                                                                                                                                                   ΛΥΣΙΑΣ