Η σύλληψη των έξι και τα τρία κακουργήματα

Αντιμέτωποι με τρία κακουργήματα που αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών είναι οι έξι συλληφθέντες, τα ονόματα των οποίων ανακοίνωσε την Κυριακή η Αστυνομία.

Και οι έξι παραπέμφθηκαν στον 31ο τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, οπότε και δεν αποκλείεται να ζητήσουν και νέα προθεσμία.

Δύο εισαγγελείς που μελέτησαν τη δικογραφία τους κάλεσαν έναν-έναν για να τους απαγγείλουν τις κατηγορίες και όταν τους ρώτησαν για τη σχέση τους απάντησαν: «Δεν γνωρίζουμε τη δικογραφία, δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά μας».

Ο Αλέξανδρος Μητρούσιας, σύμφωνα με ...........πληροφορίες, αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Πολίτης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση «και με αυτά και με τα προηγούμενα», όπως είπε στον Εισαγγελέα. «Πήγα, απολογήθηκα και αφέθηκα ελεύθερος» φέρεται να είπε αναφερόμενος στην εμπρηστική επίθεση στις 22 Μαΐου 2008 στο Εφετείο Αθηνών, για την οποία αφού εξετάστηκε αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση «Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής».

Οι Μητρούσιας και Καραγιαννίδης αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα και στο Εφετείο για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι συλληφθέντες

Τα στοιχεία έξι συλληφθέντων δημοσιοποίησε το απόγευμα της Κυριακής η αστυνομία δια του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Λευτέρη Οικόνομου:

Τα ονόματα των συλληφθέντων είναι:

Κωνσταντίνος Σακκάς
Χρήστος Πολίτης
Δημήτρης Μιχαήλ
Αλέξανδρος Μητρούσιας
Στυλιανή Αντωνίου
Γιώργος Καραγιαννίδης

madata