Βολές ανάμεσα σε Παπανδρέου και Μέρκελ!!

Ο κ. Παπανδρέου από το Παρίσι που βρίσκεται δήλωσε:
«Η σκληρή στάση της Γερμανίας σχετικά με την ανάληψη τμήματος του κόστους διάσωσης κρατών μελών της ευρωζώνης που βρίσκονται προ του ενδεχομένου χρεοκοπίας θα μπορούσε να οδηγήσει ορισμένες οικονομίες σε χρεοκοπία.

Η Γερμανία δημιούργησε έναν κύκλο υψηλότερων επιτοκίων για χώρες που φάνηκε ότι ήσαν σε δυσχερή θέση, όπως η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία.Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία. Αυτό θα μπορούσε να σπάσει πλάτες. θα μπορούσε να οδηγήσει οικονομίες στη χρεοκοπία".



Η Άγκελα Μέρκελ δεν απάντησε ευθέως στον κ. Παπανδρέου αλλά προτίμησε να τα βάλει με τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες για την είσοδό μας στην ΟΝΕ, κυνηγώντας έτσι με....... ένα σμπάρο δυο τριγώνια.

Η Γερμαίδα καγκελάριος κατηγόρησε τον προκάτοχό της, Γκέρχαρντ Σρέντερ, και τον υπουργό Οικονομικών του γιατί επέτρεψαν την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του συντηρητικού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, στην Καρλσρούη, η κ. Μέρκελ είπε ότι το Κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών «έδρασε επιπόλαια», τονίζοντας: «Το 2000 ο Σρέντερ και ο Άϊχελ έσπευσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο ευρώ και αγνόησαν όλα τα σήματα κινδύνου. Ήταν μια πολιτική απόφαση. Οι πολιτικές αποφάσεις είναι σημαντικές, αλλά εκείνοι που αγνοούν τα γεγονότα είναι ανεύθυνοι».