ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ

Πάνε και οι εκλογές, περασανε …
Αφήνοντας στην ατμόσφαιρα, αχνά, να αιωρούνται οι … ‘’μυρωδιές’’ τους .
Μυρωδιές από τα αλλεπάλληλα ‘’μαγειρέματα’’ φυσικά .
Τόσες πια πολλές … Βεφες και Μαμαλακηδες, τόσα πολλά … ‘’μαγειρέματα’’ κι ο λαός, για μια φορά ακόμα, έμεινε νηστικός …
Με μόνη γεύση, στην όσφρηση και όχι στη ψυχή, τις ‘’μυρωδιές’’ αυτές …
Πέρασαν λοιπόν … Και το μόνο που άφησαν πίσω τους, είναι ο απόηχος από την βαβούρα τους … Ή και το άλλοθι κάποιων, για την μια ακόμα δημοκρατική διαδικασία, που έλαβε  χώρα, στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία !
Μια διαδικασία, που … έσφυζε από δημοκρατικά ιδεώδη . Και έντυσε με … ιλουστρασιόν ‘’ιδανικά’’ το βιβλίο της νεώτερης μας ιστορίας .
Του ‘’φόρεσε’’ χρώμα και καλλιγραφικούς χαρακτήρες .
Μια ιερή τελικά διαδικασία, που την δημοκρατικότητα της, την επικρότησε σύσσωμο το 62% του λαού, που έλαμψε δια της απουσίας του .
Ενώ και το υπόλοιπο 38% (μαζί με τους αλλοδαπούς), που δεν συμμετείχε στην αποχή, το έκανε απλά, για έναν και μόνο λόγο ….
Γιατί μέσα του, ακόμα, δεν πέθανε ο ρομαντισμός . Ούτε η ελπίδα .
Μπορεί βαριά να ασθενεί, αλλά......... ακόμα, εξακολουθεί να υπάρχει .
Και αυτή είναι που έδωσε, δυνάμεις στην καρδιά, για να αντέξει, άλλη μια … παράσταση ‘’δημοκρατίας’’. Μια παράσταση, με μέτριους όπως πάντα, ηθοποιούς, που όμως τα είχε όλα . Και δράμα, και κωμωδία . Και πρόζα, και μουσικοχορευτικό .
Χαβαλέ, αλλά και σοβαροφάνεια .
Ανάλογη με την Ιερότητα του σκοπού . Ένα ακόμα σόου, που κατεγράφη στην  Ιστορία μας,  αυτή, με το ιλουστρασιόν εξώφυλλο, που λέγαμε … Και με τις φωτογραφίες απ έξω, αυτών που εκφράζουν τις σύγχρονες … ανησυχίες μας, του Γερουλανου δηλαδή, κάτω από την κατεχομένη από απεργούς Ακρόπολη, του ΓΑΠ, να κάνει ποδήλατο με την Μερκελ, τον Ψωμιαδη πάνω στο άλογο, τον Κακλαμάνη και τους ενενήντα συμβούλους του, να κλαίνε για τη συμφορά, την Τζούλια και τον … εθνικό σταρ να διαμορφώνουν τον πολιτισμό μας, μαζί με ‘’λαμπερούς’’ τηλεαστερες … Και όλα αυτά τέλος πάντων που κυριαρχούν στην σύγχρονη ιστορία μας, Αυτή που με ιερότητα, προσπάθησαν, να διαφυλάξουν , οι ‘’δημοκρατικές’’ εκλογές που πέρασαν ….
Ένα ενδιαφέρον κατά τα άλλα, στόρι που όμως πια δεν κόβει εισιτήρια …
Πολλοί μεν οι θεατές, αφού αποτέλεσαν το 38% του συνόλου, άλλα … τζαμπατζήδες …
Γιατί, πώς να σταθούν στο ταμείο, για εισιτήρια, όταν η ελπίδα είναι λαβωμένη ;
Πήγαν στην παράσταση, αλλά με απόλυτη επιφυλακτικότητα, γιατί ξέρουν πια πως οι ‘’ηθοποιοί’’ μπορεί να είναι ‘’ντόπιοι’’, οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες όμως, είναι επίλεκτα μέλη, εξωγενών Lobbies ….
Έτσι παρόντες, ή μη, στην παράσταση, ξέρουν ότι το έργο δεν θα το καταλάβουν,  και δεν θα είναι αυτό, που κλήθηκαν να δουν, γιατί άλλο παρουσιάζει το πρόγραμμα, κι άλλο διαδραματίζεται στην σκηνή .
Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, έτσι που πάει το πράγμα, στην  επομένη παράσταση, μετά και από τη γεύση της καθημερινότητας, όπου η μιζέρια και η αθλιότητα παίρνουν πρωταγωνιστική θέση, οι θεατές που δεν θα απέχουν, να μην ξεπερνάμε το 10% .
Το 90%, προβληματισμένο και αηδιασμένο, θα προτιμήσει να δει … ‘’1001 νύχτες’’ στην τηλεόραση … παρά να συμμετάσχει σε άλλη μια παράσταση με το ίδιο έργο, που παίχτηκε τις δυο τελευταίες Κυριακές ….
Κατά τα άλλα, ζούμε σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ χώρα . Και αναπνέουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ αέρα . Εορτάζοντας την επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ που μας απάλλαξε από την ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ….
Που μας στερούσε το ΨΩΜΙ, την ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ …..
Δόξα τω θεώ . Τώρα που τα έχουμε και τα τρία, ας κάνουμε τον σταυρό μας, και ας  περιμένουμε τις επόμενες ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ  εκλογές, για να δούμε την συνέχεια της δημοφιλούς ! Τούρκικης !!! σειράς  ‘’1001 νύχτες’’ Και να βροντοφωνάξουμε Ελληνικότατα, Κισμέτ .
Υ.Γ. Ένας αφελής ρομαντικός, που αντιστάθηκε το 1973 κατά του χουντικού καθεστώτος …
Μουντζώστε τον,  μην ματιασθεί .

ΛΥΣΙΑΣ