Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΓΕΛΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ

Διπλωματία τελικά ; Ή τσαμπουκάς ;
Όταν μάλιστα, αυτή ασκείται, με τέτοια παθητικότητα, που αγγίζει τα όρια της παρωδίας . Για να μη πω, προδοσίας και χαρακτηριστώ ακραίος ….
Ποιο επιτέλους από τα δυο, θα πρέπει να επιλεγεί, για την εξωτερική μας πολιτική. Χρησιμοποιούμε τρόπους πολιτισμού, ως προς την έκφραση των θέσεων μας . Πιο απλά … ξεπεσμού και ηττοπάθειας .
Με τα παντελόνια μας μονίμως κατεβασμένα …..
Αν και εδώ που τα λέμε, για κάποιους δικούς μας που ασκούν εξωτερική πολιτική, είτε τα φορανε είτε όχι, καμιά σημασία δεν έχει …. Αφού δεν τα τιμούν .
Ο πισινός μας, έγινε κατακόκκινος από τις ‘’ξυλιές’’ της Μερκελ και των άλλων ‘’συμμάχων’’ μας . Και εμείς εκεί . Το γουστάρουμε οι βιτσιόζοι .
Και συνεχίζουμε με το ‘’σας’’ και με το ‘’σεις…’’
Και με τη διπλωματία της μεταξωτής γραβάτας .
Μας σέρνουν τα μύρια όσα, μας λένε ψεύτες, κλέφτες και τεμπέληδες, κάνουν τις πιο χυδαίες διακρίσεις, σε ...βάρος μας και μείς τους ανεχόμαστε και τους υπομένουμε . Τους κατεβάσαμε από τα δένδρα και τους μάθαμε να τρώνε από πιάτο , με μαχαιροπίρουνο, και μας βγάζουν και γλώσσα ….
Κι αντί να τους τα χώσουμε, όπως θα έπρεπε, κρατάμε (κραταει ο ΓΑΠ, δηλαδή , μην μπαίνουμε όλοι στον ίδιο παρονομαστή) την διπλωματία, των … χαμηλών τόνων ….
Βρε άντε στον αγύριστο όλοι σας ….
Μόλις προχθές ακόμα, η Μερκελ μας τα έχωσε πάλι . Η σύγχρονη Εύα Μπράουν … Και τι δεν μας έσουρε …. Σε μια προσπάθεια να μας εξευτελίσει όσο περισσότερο γίνεται . Και να στρέψει, εκτός από τη φάρα της, κι άλλους λαούς, απέναντι μας .
Γι άλλη μια φορά, έδωσε ρεσιτάλ χυδαιότητας. ΑΥΤΗ που στο νταβατζηλίκι, έχει ντοκτορά . ΑΥΤΗ που μας χρωστάει, σηκώνει ανάστημα, τεντώνοντας την καμπούρα της, για να το παίξει ηγεμόνας της Ευρώπης . Και μείς σιωπούμε ….
Και ο Γιωργάκης, βουβός κι αμίλητος, πάει να την  αντιμετωπίσει, λες και έχει απέναντι του τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ….Ή τον Πάπα της Ρώμης …. Αντί να της πει, στη γλώσσα της, αυτή που ξέρει του πεζοδρομίου ‘’Ουστ μωρη από δω’’…. Φέρε πρώτα τις αποζημιώσεις πολέμου, τα πολλά δις που χρωστάς και ύστερα μιλάς . Πάρε τα σαράβαλα που μας πούλησες, για πολεμικό υλικό, μόνο και μόνο για να μας πάρεις πίσω τα δανεικά .
Τα οποία και αυτά, μας τα πάσαρες, με τον πιο υπερβολικό τόκο ….
Πάρε τα κωλομαγαζα σου, από τη χώρα, που έρχονται και μας πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, δυο φορές και τρεις, πιο πάνω, από τις  αντιπροσωπίες τους, σε άλλες χώρες …. Αντί να κάνει ένα διάβημα ….
Αντί να δείξει επιτέλους την  έκφραση του λαού και την αγανάκτηση του, ο Πρωθυπουργός, ο οποίος, από την εξουσιοδότηση που έχει, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να το κάνει, πάει έξω και κάνει αλλαξοκ… αγκαλίτσες με την, εν λόγω, σιδηρά κυρία, που ζήλεψε τη δόξα του Αδόλφου … Ποια ; Αυτή …. Που κάθεται και κάνει τσαμπουκά σε μας, τους γονατισμένους, από την παλιανθρωπιά των πολιτικών μας …. Όταν μαζί τα μασάγανε, μέσω SIEMENS και άλλων  εταιρειών, μέσω προμηθειών και κατασκευών ( Ελ. Βενιζέλος αεροδρόμιο κ.λ.π.) καλά ήταν ; Τώρα που έκλεισε λιγάκι η στρόφιγγα, μας τα χώνει ;
Αν της τα χώσουμε εμείς, θα δει τη γλύκα … Θαρθει κι αυτή εδώ στην Μάνη, να αγοράσει κι αυτή διατηρητέο, για να χει τη ‘’γλύκα’’ παρ-ταιμ . Και με … Μεσογειακό ταπεραμέντο μάλιστα  …..
Άντε να χαθουνε όλοι τους ….
Βρήκαν και κάνουν όλοι, το παιχνίδι τους, στην πλάτη του λαού …. Εκμεταλλευόμενοι  τα δημοκρατικά του αισθήματα, που πρωτοστάτησαν κάποτε, για να κλείσει το Γουδί … Και βρίσκουν ευκαιρία όλοι τους, δεξιά , αριστερά και μεσαία, προπαντός, να μας δουλεύουν και να υπηρετούν ξένα συμφέροντα ….
Με προκάλυμμα, τάχα, την διπλωματία ….
Τον τσαμπουκά ρε πουλημένοι, τον αντιμετωπίζετε, με σαβουάρ-βιβρ ;
Αι σιχτιρ, όλοι σας … Με πρώτη την Άγγελα την μεγαλοκοπέλα  ….

ΛΥΣΙΑΣ