...στους ειδικούς

 Ελλην Φορολογούμενος
Σε κάθε γωνιά της γερμανικής πρωτεύουσας θυμωμένοι νεόπτωχοι Γερμανοί βρίζουν τους πονηρούς Έλληνες, τους απατεώνες, που ζητάνε λεφτά από τους Γερμανούς, που τρώνε από τους φόρους τους, που τους έφεραν σε αυτά τα χάλια. Δράμα τους λυπάμαι τους Γερμανούληδες και ήταν τόσο καλοί , τα χρυσά μου.
Πόσο χάλια είναι οι Γερμανοί ; Αρκεί να φανταστούμε τα 11,5 εκατομμύρια Γερμανοί ζουν με επιδόματα και έκτακτες επιχορηγήσεις  από το κράτος, νεόπτωχοι. Ένας στους επτά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας ! στην κραταιά Γερμανία τον βιομηχανικό κολοσσό , την ατμομηχανή της Ευρώπης ! Όλα αυτά τα μεγαλεία έγιναν ατμός .
Στη Βρετανία η ύφεση συνεχίζει ακάθεκτη στο πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών κυβέρνηση αναμένεται να περικόψει 490 χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και η ανεργία βαρεί ταβάνια και οι λόρδοι σπαζοχολιάζουν με τις αγγλικές τράπεζες που κινούνται μεταξύ σφύρας και άκμονος ( Βλ royal Bank of Scotland και έπεται συνέχεια)
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών σερ και καλά ,  Danny Alexander μιλώντας σε βρετανική εφημερίδα αποκάλυψε ότι λόγω των δραστικών οικονομικών μέτρων το Λονδίνο  θα ...... γεμίσει ανέργους και έλληνες ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που έτρεξαν να αγοράσουν ακίνητα εις την αλλοδαπή , για να μην δηλώσουν εδώ τα φράγκα τους.  
Στο πίσω δεξιά νησί την Ιρλανδία , οι τράπεζες της  ίσως να σωθούν τελικά ,αλλά η ίδια  η Ιρλανδία παίζεται..., καθώς η διάσωση-μαμούθ με λεφτά των φορολογουμένων, που φτάνει έως και τα 50 δισ. ευρώ, απειλεί να τινάξει την... μπάνκα στον αέρα .
Το ευκολότερο για τον άνεργο ,(σ αυτό η αλήθεια είναι ότι βοηθάνε και οι κυβερνήσεις και οι εφημερίδες ) τον αναξιοπαθούντα  είναι να βρει έναν υποδεέστερο, έναν μακρινό, έναν άλλο, για να του φορτώσει τη δεινή του μοίρα. Ο Γερμανός αναθεματίζει τον πονηρό Έλληνα, τον κλέφτη Μεσογειακό, οι Ισπανοί βρίζουν τους Γερμανούς για τη στεγαστική τους φούσκα.
 Ότι οικοδομήθηκε με κόπο και οραματισμό, πάνω στα ερείπια και τις στάχτες του τρομερού Β’ Πολέμου, από ηγέτες που είχαν ζήσει και τους δύο πολέμους του 20ού αιώνα, ό,τι χτίστηκε ως Ενωμένη Ευρώπη των λαών, πάει να γίνει μπίργελο.
Θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε το κράτος σαν  έναν παχύσαρκο άνθρωπο 300 κιλών ,που αν δεν χάσει κιλά θα πεθάνει και έτσι απευθυνθήκαμε σε έναν «ειδικό» (στο ΔΝΤ στη δική μας περίπτωση )  για να χάσει βάρος και αντί να του κάνει δίαιτα και άσκηση , ο «ειδικός» αφαιρει τα μέλη του ! ένα πόδι -100 κιλά και αλλά 100 κιλά το άλλο έγινε ο ασθενής 100 και άλλα 20 κιλά ένα χέρι , θα γίνει μεν ο άρρωστος 80 κιλά αλλά θα παραμείνει παχύσαρκος κουτσός και κουλός.