«Λάβαρο» ανεξαρτησίας στα Καλάβρυτα…

Γράφει ο Μαγια

Μεγάλη επιτυχία του Χρ. Παπαδάτου, στα Καλάβρυτα, ενός εκ των λίγων πραγματικά ανεξάρτητων υποψηφίων δημάρχων, ανά τη χώρα. Κόντρα σε όλο το κομματικό σύστημα πέρασε στον δεύτερο γύρο, σε απόσταση αναπνοής από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Λαζουρά και προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί στις επαναληπτικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Ο Γ. Λαζουράς, παρά την πρωτοφανή κινητοποίηση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος δεν μπόρεσε να πείσει για την …ειλικρίνεια των προθέσεών του, καθώς οι καλαβρυτινοί, έχοντας πικράν πείραν, έδειξαν να μη σαγηνεύονται ούτε από τις ψηφοθηρικές …πιρουέτες, ούτε από τις πελατειακές …χάντρες.

Ο πρώην υπουργός Μ. Παπαιωάννου, ο βουλευτής Θ. Παπαδόπουλος, ο Α. Φούρας κ.ά. και σύμπας ο κομματικός μηχανισμός έδωσαν εκ του σύνεγγυς πολυήμερες «μάχες» με τους ψηφοφόρους για την εκλογή, από την πρώτη Κυριακή, του εκλεκτού τους.

Ηδη, επικρατεί έντονος προβληματισμός, που επιτείνεται από τη δυναμική νίκης που έχει αναπτύξει ο...... συνδυασμός του Χρ. Παπαδάτου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως εκφράζεται δυσαρέσκεια προς τον βουλευτή Θ. Παπαδόπουλο, του οποίου ο Γ. Λαζουράς, ήταν προσωπική επιλογή.
Είναι διάχυτη πλέον η εντύπωση, που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες, πως ο χώρος της Αυτοδιοίκησης κατατρύχεται από τις παθογένειες της πολιτικής ζωής. Γιαυτό, επιζητώντας άφθαρτα πρόσωπα, με γνώσεις, ικανότητες και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, αντιστέκονται στα κακέκτυπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που μάχονται με παλιομοδίτικους τρόπους για καρέκλες και αξιώματα.