Σε κώμα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας!!!

Γράφει ο Μαγια

 

Στην εντατική, σε κώμα, νοσηλεύεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας! Τριτοκοσμικές οι συνθήκες περίθαλψης στο άλλοτε κόσμημα του πάλαι ποτέ ΕΣΥ.

Αλίμονο μόνο σε όσους από τους 1,5 εκατομ. κατοίκους, που εξυπηρετεί (τρόπος του λέγειν) έχουν την ατυχία να διαβούν το κατώφλι του.

Ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ότι, ασθενείς δεν κινδυνεύουν να πάνε σαν το σκυλί στ΄αμπέλι.

Λοβέρδε, ακούς;

Δεν είναι μόνο τα ράντζα και οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Είναι οι ασθενείς, που νοσηλεύονται σε φορεία, με τους συγγενείς τους σε ρόλο νοσοκόμου και εξετάζονται στους διαδρόμους, σε κοινή θέα. Είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που εργάζονται σε πραγματικά άθλιες συνθήκες. Είναι και τα γερασμένα μηχανήματα, που κανείς δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι, λειτουργούν αξιόπιστα.

Λοβέρδε, ακούς; Η μήπως δεν θέλεις να διαψεύσεις όσους, υποστηρίζουν ότι,μετά το υπουργείο Εργασίας εκτελείς το........ νέο συμβόλαιο με την Τρόικα. Αυτό της πλήρους καταστροφής του ΕΣΥ.


Η γραπτή κοινή προειδοποίηση της Ιατρικής Σχολής, του Ιατρικού Συλλόγου, της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και του Σωματείου εργαζομένων είναι αποκαλυπτική: «Βρισκόμαστε πριν το κύκνειο άσμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Επειδή δεν θέλουμε να το ζήσουμε φοβόμαστε ότι, οι κινητοποιήσεις μας θα αποτελέσουν μονόδρομο στην αναζήτηση λύσεων στα οξύτατα προβλήματα του νοσούντος νοσοκομείου μας»