Στο κρεματόριο τα χρεοκοπημένα ...«γουρουνάκια»!

Γράφει ο Καφενόβιος


Τα μεγάλα κερδοσκοπικά παιχνίδια καλά κρατούν σε βάρος των χωρών με μεγάλο χρέος και οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί αφεντάδες ξαναφτιάχνουν αποθεματικά ρίχνοντας τα βάρη της κρίσης στους αδυνάτους. Είναι προφανές ότι οι μικροί πληρώνουν ξανά και ξανά τα «σπασμένα» για λογαριασμό των γιγάντων.
Οι ίδιοι που διαφήμιζαν (αν θυμάστε) τον... κέλτικο τίγρη (Ιρλανδία), οι ίδιοι τώρα σαν ύαινες ξεσκίζουν τις σάρκες του πάλαι ποτέ τίγρη - υπόδειγμα!
Η πολιτική εκτροπή της Μέρκελ και των νεοφιλελεύθερων εταίρων της επιτείνει την κρίση και το αδιέξοδο. Ξαναμοιράζουν πλούτο στους ισχυρούς και έτσι βλέπουμε άγριες περικοπές και μεγάλες επιβαρύνσεις με τους προϋπολογισμούς σε Ελλάδα, σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία (βλέπε συντάξεις), αλλά και Βρετανία κ.ά.
Η κρίση εξαπλώνεται και οδηγεί στη σφαγή τα χρεοκοπημένα «γουρουνάκια» (pigs - Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία). Η....... «λύκαινα» της Γερμανίας, επιβάλλοντας  με σιδηρά πυγμή τα συμφέροντά της στην Ευρώπη, ζητεί περισσότερο αίμα από τους αδυνάτους.
Ο γνωστός Πολ Κρούγκμαν, εύστοχα χαρακτήρισε τη Μέρκελ, «Frau Nein», μια καγκελάριο, που προωθεί αδίστακτα μια εντελώς στενή γερμανοκεντρική πολιτική.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, η συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών, όσο βουλιάζουν στην αμηχανία και δεν αντιστέκονται, τόσο θα νοιώθουν να σφίγγει πιο πολύ, γύρω από το λαιμό τους, η θηλιά του ευρωνεοφιλελεύθερισμού, του επονομαζόμενου Δ΄ Ράιχ.