Ο …πατριωτισμός των ελλήνων λεφτάδων!

Γράφει ο Καφενόβιος

Τι νομίζετε, θα άφηναν οι μεγαλοεργοδότες την ευκαιρία να πάει χαμένη;
Αδίστακτοι και άπληστοι,όπως έχουν συνιθήσει να είναι, είδαν το Μνημόνιο ως Μάννα εξ ουρανού για να ξεπαστρέψουν τις κλαδικές συμβάσεις και να στραγγαλίσουν τους μισθούς.
Ελληνας τεχνοκράτης, που μετείχε στις συσκέψεις με την Τρόικα το είπε καθαρά: «Δεν διαπραγματευόμουν με το ΔΝΤ, αλλά με συμφέροντα στην Ελλάδα». Για να συνεχίσει, «σιγά μην εμπνεύστηκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν τις αμοιβές για τις ελληνίδες καμαριέρες»…
Ελεεινολογούμε και δικαίως τους πολιτικούς, ότι άφησαν την Ελλάδα χωρίς ευρώ. Οι Ελληνες επιχειρηματίες, όμως, είναι καλύτεροι;
Μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών εξασφάλισε απίστευτα επενδυτικά κεφάλαια. Αποδεδειγμένα, οι περισσότεροι αποθησαύρισαν στα χρόνια της μεγάλης ευφορίας και δεν επένδυσαν τα........ αντίστοιχα, όπως είχαν υποχρέωση. Το χειρότερο όμως είναι ότι στην πρώτη στροφή, με την εκδήλωση της κρίσης, οι άλλοτε ευνοημένοι εφοπλιστές, κατασκευαστές, χρηματιστές, τοκιστές και σουλατσαδόροι, μεγαλέμποροι, μεγαλομέτοχοι, μεγαλοστελέχη, μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, τηλεοπτικοί και κάθε λογής αστέρες, το πρώτο που σκέφθηκαν ήταν να την κοπανήσουν και να μεταφέρουν τους θησαυρούς τους σε ασφαλέστερους τόπους. Και τις υποχρεώσεις τους, φορολογικές και άλλες, φρόντισαν επίσης να αμβλύνουν, αφήνοντας τα βάρη στους συνεπείς μισθωτούς, στους έχοντες συνείδηση αστούς της παλαιάς επιχειρηματικότητας και στις λαϊκότερες των τάξεων που δεν έχουν τρόπους να αποφύγουν τα βάρη.
Αν έχουν το παραμικρό αίσθημα ευθύνης, οι έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν χείρα βοηθείας στη δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία. Δεν είναι τουρίστες στον τόπο τους και, αν τους έχει απομείνει ίχνος πατριωτισμού. οφείλουν να πράξουν τα δέοντα.