ΜΙΑ… ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ , ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ !

Γράφει ο Λυσίας
Καλή αποδεικνύεται, η σπορά του επίτιμου.
Καλή θα έλεγε κανείς και η σοδειά του.
Ο πατριάρχης της αποστασίας, μεταλαμπάδευσε το….ιδεώδες του και στους απογόνους του. Και αυτοί με συνέπεια, ακολουθούν τα ίχνη του. Τα ΄΄ ίχνη ΄΄ του πάτερ-φαμίλια, με την πάλαι ποτέ, ηρωική έξοδο, από τους «από δώ» και την είσοδό του στην ομάδα των «από κεί».
Αχ αυτοί οι…. «από κεί» τι μας  κάνουν. Πάντα μπλέκουν στα ποδάρια της ιστορίας, για να την μπουρδουκλώνουν…..
Για να το δούμε με φλας-μπακ το θέμα. Την μια με τον Γέρο του Μοριά και την απρέπεια των «από κεί» στο πρόσωπό του. Τη άλλη, με την......¨ απρεπή ¨ δολοφονία του Καποδίστρια, από τους ίδιους, της «από κεί» πλευράς. Μέχρι πιο δώ, τον προαναφερόμενο ¨ Πατριάρχη ¨ που….άδειασε τους «από δώ» για να γεννήσει, τους  ¨από κεί ¨. Και πιο πρόσφατα ακόμα, με τον πολύ….Κατσίκη, που άδειασε έναν….¨όπουλο¨  για να ¨γεμίσει¨ έναν ¨άκη¨ τον εν λόγω αποστάτη.
Που πια έγινε ¨μετρ¨, στο είδος…..
Όμως….αυτά είναι πταίσματα. ¨όπουλος¨ και ¨άκης¨. Θα κολλήσουμε στις παραλήγουσες, όταν η ιστορία, όλους αυτούς, τους συγκλίνει προς τις.. λήγουσες;
Έτσι και αλλιώς, πού να προλάβει κανείς, να τα καταγράψει όλα αυτά.
Αφού συνεχίζονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, αυτά όλα τα ¨ χαριτωμένα¨ παραλειπόμενα , των παραλειπόμενων της πολιτικής….
Ας μην ξαφνιαζόμαστε λοιπόν, που ........ζούμε, μια ακόμη πράξη του έργου.
Απλά, η Ν.Δ. για μια ακόμα ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ κάποιων εξωγενών, που ο ¨ κουρασμένος ¨ τους άνοιξε τότε, με βαριεστιμάρα, την πόρτα.
Μια ακόμα αποστασία. Και για τον άμοιρο τόπο μια, απλά, πικρή κωμωδία.
Με την απόγονο του επιτίμου, να παίζει. Με ποίου άραγε αντιτίμου ;
Σε τέτοιους καιρούς…..
Άντεχε άραγε ο τόπος, την μια ακόμα, προδοσία; Για μια καρέκλα, τέτοια θυσία;
Αυτή η κυρία, ανέκαθεν, ήταν μέλος του….¨Κλαμπ¨. Με χρυσή μάλιστα, κάρτα. Διετέλεσε βουλευτής, δήμαρχος, υπουργός…. Μέχρι πρόσφατα που γινόταν το… ¨έλα να δεις¨ στο ΥΠ.ΕΞ. της κυρίας. Με τα γνωστά-άγνωστα και ΚΡΥΦΑ κονδύλια, που βοήθησαν τη χώρα, να φθάσει εδώ που έφθασε.
Τι θέλει τώρα και μας σφυράει αδιάφορα; Τί κάνει, το παγώνι;;
Αυτή η κυρία-πρόεδρος (τρομάρα μου) μέχρι χθες ήταν επίλεκτη συνδαιτυμόνας στο μεγάλο φαγοπότι. Ενώ το όργιο των Ολυμπιακών Αγώνων, την είχε βρει….. Δήμαρχο.
Τώρα ξαφνικά θυμήθηκε τον λαό και τον νταλκά που αυτός περνάει; Όταν ΟΛΟΙ τους 30 χρόνια λεηλατούν τα ταμεία; Γιατί, εγώ τουλάχιστον, πρόσβαση σ’αυτά, δεν είχα. Να υποθέσω και συ, αναγνώστη.
Ο δε άλλος, ο…¨από δω¨ ο Σαμαράς, είκοσι χρόνια, έβγαζε τον σκύλο του βόλτα. Άκουγε κι αυτός για φαγοπότια, όπως και εμείς.
Όταν όλοι οι άλλοι ξεκοκάλιζαν την ελευθερία μας, την αξιοπρέπειά μας, την εθνική μας κυριαρχία…..Μαζί με την κυρία, την….¨αντιστασιακή¨ που κάνει τώρα ¨κίνημα¨ υποστήριξης, της εθνικής μας πια ακινησίας….
Παρέα με τους νεόκοπους  ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, που απλά γεμίζουν την ιστορία μας με σελίδες κενού περιεχομένου. ΝΤΡΟΠΗ τους…..

Αντί να κάτσουν όλοι και να δώσουν ένα κοινό αγώνα, για την διάσωση των συντριμμιών, που αυτοί δημιούργησαν…. Πλάτη ρε, δεν έχετε για να τους την γυρίσετε, που τους χειροκροτάτε και από πάνω….
Ελάτε να κάνουμε και εμείς μια…..¨αποστασία¨ με λίγη, σε βάρος τους, φαντασία…..
Νισάφι πια η παθητικότητα όλων μας…..
                                                                                                                                         ΛΥΣΙΑΣ