ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 Γράφει ο Ιάσων Α.

Χθες άκουγα την εκπομπή για το πολυτεχνείο από την ΕΡΑ1 .Λέγανε πολλά και γνωστά ότι δηλ ξεκίνησαν όλα αυθόρμητα από τους φοιτητές χωρίς καμία σχέση με κόμματα κτλ κτλ . Κόμματα εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ,η εκκλησία όπως πάντοτε ήταν με το μέρος της χούντας . Οι Κ Καραμανλής Μητσοτάκης Παπανδρέου υπέφεραν στην  εξορία , οι δυο πρώτοι στην Γαλλία ο τρίτος έσπερνε μπάσταρδα στην Νορβηγία Καναδά  ΗΠΑ , στο μόνο που τον παραδέχομαι είναι ότι είχε αρχίδια . Ο μόνος που έκανε «αντίσταση» στην χούντα ήταν ο Σημίτης , έβαζε κροτίδες . Διάβασα όμως ότι οι μπιλντεμπεργκς είχαν δώσει 200 χιλιάδες δολάρια στον  Γιάνγκο τον Πεσματζόγλου να ετοιμάσει την εξέγερση εναντίον της χούντας που μας είχαν επιβάλλει αυτοί . Ότι έγινε με τον Σαντάμ στο Ιράκ που τον καθαρίσανε όταν ήρθε η ώρα που δεν τον χρειάζονταν πλέον . Το διάβασα σε ένα βιβλίο του Διακογιάννη και  επίσης είχα διαβάσει πριν διαβάσω το βιβλίο , σε μια εφημερίδα του τόπου μου στην τελευταία σελίδα ένα μικρό αρθράκι ότι ........
θα δικάζονταν ο Πεσματζόγλου , ήταν δέκα λέξεις  . Ο Πεσματζόγλου όταν είχε γραφεί το βιβλίο και για πολλά χρόνια μετά μέχρι που πέθανε , δεν έκανε καμιά αγωγή εναντίον του Διακογιάννη για να τον διαψεύσει . Ο Πεσματζόγλου  ήταν πρόεδρος της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου . Ήταν πολύ εύκολο να ξεσηκώσει τους φοιτητές . Μ' αυτά που γράφω παραπάνω δεν θέλω να μειώσω την εξέγερση των φοιτητών , και δεν ήταν μόνο οι φοιτητές ήταν όλος ο λαός της Αθηνάς-Πειραιά που συμπαραστέκονταν στους φοιτητές με τρόφιμα φάρμακα και πάνω από όλα με την παρουσία τους .  Απλά θέλω να τονίσω ότι είναι πολύ εύκολο να ξεσηκώσεις τις μάζες .
Τώρα γι αυτούς που αμφιβάλουν ότι υπήρχαν νεκροί στο πολυτεχνείο . Εκείνη την εποχή υπηρετούσα στο ναυτικό . Ήμασταν σε ένα λιμάνι της Πελοποννήσου όλος ο κόσμος ήταν ανάστατος , μιλούσαν για σφαγή , δεν ήταν μόνο οι φοιτητές ,ήταν και οι νεκροί από τις σφαίρες που έπεσαν στην γύρο περιοχή . Θυμάμαι έναν χωροφύλακα που έλεγε ότι , αποκλείεται να ήταν δικοί μας αυτοί που πυροβολούσαν τον κόσμο . Μετά από λίγες μέρες διαβάζαμε για αυτοκινητικά δυστυχήματα με ανθρώπους νέους , με τρεις τέσσερεις νεκρούς κάθε φορά . Βάζανε τους νεκρούς σε ΙΧ και τους πετούσαν έξω από τον δρόμο για να φανεί ότι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα . Πιστεύω ότι πολλοί από σας που γράφετε εδώ με την δική την ηλικία «62» ή μεγαλύτεροι θα τα θυμάστε αυτά . Επίσης στην εκπομπή της ΕΡΑ άκουσα  εκείνο το υπέροχο τραγούδι , μπήκαν στην πόλη οι εχθροί . Αν το γράφανε σήμερα πιστεύω ότι αντί για την λέξη , πόλη , θα έγραφαν , μπήκαν  στην χώρα οι εχθροί .  
Ιάσων Α