AΥΤΟΙ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ

Κάποτε αν θυμάστε, στην περίοδο πρωθυπουργίας της ..  Δήμητρας Λιανη, με τον Παπανδρέου, γονατισμένο από τα προβλήματα υγείας του, που ο φιλόδοξος υιός Γεώργιος ήταν ΥΠ.ΕΞ, ο Πάγκαλος δεν έχανε ευκαιρία, όπου βρισκόταν να έκανε και μια καταγγελία γι αυτόν .
Μια δήλωση του από αυτές, έλεγε πως ο … Γιωργάκης, είχε μετατρέψει το υπουργείο σε … παιδική χαρά, και σε παράρτημα της Αμερικανικής διπλωματίας . Πως όλοι εκεί μέσα μιλάνε μόνο Αγγλικά, και πως όλοι οι σύμβουλοι του υπουργού είναι Αμερικανοί ….
Οι οποίοι πρώτα κοιτούν τα συμφέροντα της χώρας τους, αφήνοντας αιχμές για προδοτική συμπεριφορά του τότε υπουργού, μια πολύ σοβαρή δήλωση, που είχε ταράξει τα νερά.
Ενώ το υπουργείο, με λιγόλογη ανακοίνωση , θεωρούσε εκείνες τις δηλώσεις Πάγκαλου, ως απλή ύβρη . Αυτός όμως ο ‘’υβριστής’’ σήμερα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του  ‘’υβριζόμενου’’. Και διάγει βιον …. Μαχαραγιά ….
Κάποτε αν θυμάστε, στις εκλογές του 2007, όταν ο ΓΑΠ, για δεύτερη φορά έχανε την πλειοψηφία και την εξουσία φυσικά μέσα από τα χέρια του, παρά την κακή εικόνα που είχε πια η κυβέρνηση Καραμανλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πήγε στο ΖΑΠΠΕΙΟ και κάλεσε τους δημοσιογράφους για να τους δηλώσει ‘’ΠΑΡΩΝ’’, εν μέσω σκληρών κατηγοριών κατά του ΓΑΠ, και με μια αυστηρή κριτική, που διανθιζετο, με υποτιμητικές, για τον........... αρχηγό του αιχμές .
Αυτός σήμερα είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας . Δεκάδες ανάλογα παραδείγματα, θα μπορούσαν να παρατεθούν, αναδεικνύοντας την δειλία που κρύβει ο χαρακτήρας του Γεωργίου (Παπ) του Β’, ο οποίος δείχνει πως ‘’φιλαει’’ το χέρι όσων, θα ήθελε πολύ να τους το δαγκώσει.
Κι αναρωτιέμαι, μήπως για να τον κάνουμε να αλλάξει λίγο θέση απέναντι μας ο ΓΑΠ, και να αρχίσει να μας υπολογίζει, χωρίς να μας ξεπουλαει τόσο αδιάντροπα, στους κατά ήμισυ, συμπατριώτες του Αμερικανοεβραιους, θα έπρεπε και μείς, να βγούμε να του τρίξουμε λίγο τα … δόντια ;
Μήπως θα έπρεπε, όλοι μαζί, άσχετα από πιστεύω και ιδεολογίες, να κατεβούμε και να τον μαντρώσουμε, μέσα στο στρατηγείο του, της Ηρωδου Αττικού, αφού πρώτα, πλακώσουμε στο ξύλο, τους πουλημένους εργατοπατέρες, που τα μασανε για να κρατούν σε καταστολή την οργή του κόσμου ; Μήπως πρέπει να τους δείξουμε το ανάστημα μας, παίζοντάς το … Πάγκαλοι και … Βενιζέλοι, για να κερδίσουμε και μείς ο λαός, μια θέση μέσα στο μεγάλο τους, φαγοπότι ; Γιατί αυτοί, ούτε μνημόνιο ζουν, ούτε περικοπές, ούτε ανεργία, ούτε φτώχια, μιζέρια και αθλιότητα .
Γι αυτούς ο μήνας έχει 9, αυτοί με 600άρες Μερσεντές και Καγιέν, με σπατάλες και φαγοπότια, με χαβαλέ .
Όταν ένα ταξίδι στο εξωτερικό της υπουργού παιδείας, κοστίζει για τρεις ήμερες 15.000 ευρώ, όταν το κινητό του Πάγκαλου, για ένα μήνα χρεώνεται στο δημόσιο 2.500 ευρώ, όταν ένα τραπέζι σε ταβέρνα, υψηλόβαθμου στελέχους της κυβέρνησης, προς τον Γάλλο διπλωμάτη, χρεώνεται στην κυβέρνηση 11.300 ευρώ, όταν ο Δρούτσας, χρηματοδοτεί με λεφτά του Ελληνικού δημοσίου το … υπόπτων δραστηριοτήτων Αμερικανικό ίδρυμα ‘’φουλμπραιτ’’, με το ποσό των 150.000 ευρώ, και η Διαμαντοπούλου, πεταει εκατομμύρια για να συντηρούνται τα ιδρύματα, όλων αυτών που φερανε την Ελλάδα, σ’ αυτήν την κατάσταση ( Α.Παπανδρεου, Μητσοτάκη, Σημίτη κ.λ.π.) μήπως θα πρέπει πια να προβληματιστούμε ; και να καταλάβουμε το δούλεμα ; Να πάρει πια ο λαός την κατάσταση στα χέρια του . Μας οδηγούν που μας οδηγούν στην πτώχευση, για να πλουταίνουν αυτοί και οι εκλεκτοί τους …..
Καιρός να κάνουμε και εμείς, αυτό που δεν θέλουν να κάνουν αυτοί . Να ΔΗΜΕΥΣΟΥΜΕ τις περιουσίες τους, από όπου κι αν τις έχουν τρυπωμένες, σε Ελβετιες και αλλού, για να ξεχρεωθούμε ….
Και να μπορέσουμε να χτίσουμε, εμείς, η γενιά των ‘’εφησυχασμένων ‘’ ένα αξιοπρεπές αύριο για τα παιδιά μας ….
Ας παψουμε πια να ελπίζουμε στην έλευση Κολοκοτρωναίων και Καραϊσκάκηδων, πάει εκείνη η σελίδα της ιστορίας, τώρα γράφουμε άλλη, ο εχθρός τώρα είναι εσωτερικός, το παίζει ‘’αδελφός’’ και ‘’πατριώτης’’, και μας αφανίζει, σε μια ανεξήγητη παγκοσμιοποίηση, σε μια πρωτόγνωρη φτώχεια, όταν η χώρα έχει τόσα πολλά ορυκτά κοιτάσματα, που θα μπορούσε να την καταστήσουν Σαουδαραβια  της Ευρώπης .
Οι δουλοπρεπείς ηγετίσκοι των καιρών μας, παίζουν το παιχνίδι των ξένων δυνάμεων, αμειβόμενοι από αυτές, πλουσιοπάροχα …. Και καταδυναστεύουν , με λογικές μεσαίωνα, εμάς …. Εμάς τους βολεμένους, στην μακαριότητά μας, που από τον χιλιοτρυμενο (από το πολύ καθησιο) καναπέ μας, απολαμβάνουμε έκθαμβοι, γοητευμένοι, την ‘’ Σεχραζατ ’’ που μας σερβίρει ο καλοπληρωμένος γι αυτό, Κυριακού .
Απολαμβάνουμε, προπονούμενοι στην υπνοπαιδεια μας ‘’Φειμ στορυ’’ και ‘’Μάστερ σεφ’’, μέχρι να πάρουμε το ‘’πτυχίο’’ της αποβλάκωσής μας …
Απολαμβάνουμε την … ενημέρωση, από τους … αδέσμευτους !!! τους αργυρώνητους !!! και τους αναμάρτητους !!! δημοσιογράφους μας . Πρετεντέρη, Τρέμη, Τζίμα, Χούκλη, κ.λ.π. και ενημερωνόμαστε, όσο πιο ικανοποιητικά μπορεί αυτό να γίνει, για το πώς αποβλακώνεται αποτελεσματικότερα, ένας λαός …..
Ένας τέτοιος λαός  ….
Ένας λαός που αφού του ξέσκισαν την εθνική συνείδηση, τον οικογενειακό θεσμό, την θρησκευτική υπόσταση, την παιδεία, τα ιδανικά, του τσαλαπατούν τώρα και την προσωπική του ανεξαρτησία, με ανεργία, με φτώχεια με ανασφάλεια …
Κι αυτός, σταθερός στις θέσεις του, απολαμβάνει την κατάντια του, με την στωικότητα του ντοπαρισμένου ψυχασθενούς …..
Κι αναρωτιέμαι, μήπως τελικά κατάφεραν και μετέτρεψαν τη χώρα, σε ένα απέραντο φρενοκομείο κι απλά εγώ δεν το πήρα χαμπάρι ακόμα ;
Μήπως η τόση αδράνεια, είναι δημιούργημα πολυετούς συστηματικής καλλιέργειας, και όχι προϊόν του γνωστού ωχαδερφισμού που μας διακρίνει ; …..
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΕΙΤΕ …….

ΛΥΣΙΑΣ