ΜΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΙΑΚΗ ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ 1.78 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ

Αν κάποιος θα ήθελε να αναλύσει τον ορισμό της λέξης ‘’ανοησία’’ δεν θα είχε άλλο, παρά να παρακολουθήσει στην ΕΡΤ, κάποιες εκπομπές νεόκοπων ΡΕΠΟΡΤΑΡΑΔΩΝ .
Που πια έχουν αναγάγει την επιπολαιότητα σε υπέρτατο βαθμό ανοησίας .
Χωρίς καν να υπάρχει και η στοιχειώδης ευθύνη από κάποιον πιο ενημερωμένο πιο … ‘’ψαγμένο’’ υπεύθυνο . Και που να βρεθεί αυτός ;
Μέσα στο απέραντο εκείνο περιβόλι, των καλοπληρωμένων, για την αρτιότητα της … ανευθυνότητας τους παραγόντων .
Όπου αφήνουν να περνά το κάθε απωθημένο του όποιου νομίζει πως με το θέμα που … συνέλαβε, κραταει το βόδι από τα κέρατα .
Μωρέ τα κρατεί, αλλά όχι από τα κέρατα ….
Μια προφανώς, απαίδευτη έρευνα που βγήκε προ ημερών στον αέρα, σαν … αποκάλυψη του αιώνα, είχε εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα για την χώρα, αλλά και για την παραπαίουσα οικονομία μας .
Η δια … χειρός Bαξεβάνη εκπομπή , θεώρησε σκόπιμο, να βγάλει προς τα έξω, τα αγροτικά μας … ‘’άπλυτα’’, τις χαριστικές και χωρίς αντίκρισμα επιδοτήσεις . Τα ρουσφετολογικά όργια, έναντι ............συνεταιρισμών και συντεχνιών .
Τις οικονομικές ατασθαλίες, που έγιναν διαχρονικά και από τις δυο συναλλασσόμενες πλευρές, και από το κράτος και από τους αγρότες . Κυρίως από το άθλιο κράτος, που φρόντισε να φυτέψει αντί προϊόντα συνενοχές, βάζοντας στο τρυπακι, τους αγρότες που εισέπρατταν τεράστια ποσά, για παραγωγή που δεν υπήρχε, για χωράφια που δεν είχαν, και για κτηνοτροφία, που μόνο ως … εικονική πραγματικότητα υπήρχε …..
Μια ακόμα αμαρτωλή και ντροπιαστική πτυχή, της νεότερης Ιστορίας μας .
Θέματα γνωστά και χιλιοειπωμένα, στο εσωτερικό της χώρας … Θέματα από όλους μας καταδικασμένα, που πια, τόσο με την κυρία Μπατζελη, όσο και με τον νυν Υπουργό, κύριο Σκανδαλίδη, άρχισαν να μπαίνουν σε μια τροχιά νοικοκυρέματος , με την απαιτούμενη προσοχή, ώστε να μην πάρουν αρνητική διάσταση προς τα έξω, αρκούμενοι πια στα όσα μας έσουραν οι ευρωπαίοι εταίροι μας …..
Γιατί εντάξει. Εδώ και τρεις δεκαετίες, οι πολιτικοί μας, κλέβουν και λεηλατούν μαζί με τις 30 γνωστές οικογένειες, τα χρήματα που σαν κράτος δανειζόμασταν .
Και φτάσαμε να χρωστάμε σήμερα 350 δις, ένα πραγματικά δυσβάστακτο  χρέος … θα έπρεπε λοιπόν, πέρα από αυτό, να βγούμε και να βροντοφωνάξουμε, με έκπληξη ίδια με την ανακάλυψη της πυρίτιδας, πως και με ποιον τρόπο, λεηλατήθηκαν και τα αγροτικά κοινοτικά κονδύλια ;
Διότι αυτό έκανε η εκπομπή του κυρίου  Bαξεβανη .
Καλή η έρευνα άνθρωπε μου και εμπεριστατωμένη, πήγαινε την στο υπουργείο τριψτους την στα μούτρα και πεστούς ‘’Να τα  χάλια σας λαμόγια’’ .
Και βγάλε την έρευνα με κάθετες μορφές κατά των υπαιτίων υπουργών μόνο .
Χωρίς τα στοιχεία αυτά, που θα μπορούσαν να μας ενοχοποιήσουν ως χώρα .
Έπρεπε καλέ μου, να την βγάλεις έτσι στον αέρα ; Σε μια εποχή που ο τόπος παρακολουθείται αυστηρά από τους πράκτορες της Μερκελ και από τους σκληροπυρηνικούς  της κομισιόν ;  με αποτέλεσμα τώρα, να μας ζητάνε πίσω τα λεφτά που έδωσαν, από το 1999, για την αγροτική ανάπτυξη, στηριζόμενοι και στα στοιχεία της εκπομπής ;
Τα λεφτά ανέρχονται στο ποσόν του 1,78 δις ευρώ, το υψηλότερο ποσό που έχει ζητηθεί ποτέ από χώρα - μέλος  …..
Και εδώ πια κολλάει, αυτό που αναφέρεται πιο πάνω, η πλήρους επάρκειας συσσωρευμένη ανοησία, αλλά και η εγκληματική άγνοια των παραγόντων της δημόσιας τηλεόρασης .
Γιατί δεν φθανει η ζημιά που μας έκανε ο ‘’ζήλος’’ του εν λόγω ρεπόρτερ, ανοίγοντας το … ‘’κουτί της (μαλ… του) Πανδώρας’’ αλλά η έλλειψη μέτρου, που τον κάνει να κοκορεύεται και από πάνω, πιστεύοντας πως πρόσφερε υψίστη υπηρεσία στην ενημέρωση τρομάρα του…
Καταλάβατε τι γίνεται ; Τους  πληρώνουμε όλοι εμείς , για να διεθνοποιήσουν την ανοησία τους, να την κάνουν INTERNATIONAL .
Και εμείς να χρεωνόμαστε επιστροφές και πρόστιμα ύψους 1,78 δις ευρώ .
Ανοησία λοιπόν, ακρισία και επιπολαιότητα, το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει αυτές τις καταστάσεις .
Και καλά, ένα μέρος της ευθύνης το έχει σίγουρα ο δημιουργός . Ο … ερευνητής τρομάρα μας . Το άλλο μέρος της ευθύνης, δεν πρέπει να το αναλάβει ο σύμφωνα με τον νόμο ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ; Αυτός είναι ο υπογράφων πρόεδρος κύριος Παπαγεωργίου, που όπως δείχνουν τα γεγονότα, ούτε οι νομικές του γνώσεις στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν την ΑΝΟΗΣΙΑ, ούτε και η ιδιότητα, η οποία χαρακτηρίζει το παρατσούκλι του .
Γιατί , όχι ως …‘’ΓΑΤΟΣ’’ δεν απεδείχθη ο κύριος αυτός, αλλά ούτε καν ζαλισμένο …ποντίκι.
Με τόσα που μασάνε εκεί πάνω, στο ευαγές  ίδρυμα της Αγίας Παρασκευής, που να τους μείνει καιρός για να παρακολουθούν και το τι βγαίνει στον αέρα .
Τέλος αξίζει να σημειωθεί, πως αυτά συμβαίνουν στην ΕΡΤ τα τελευταία δέκα χρόνια, επιδίδεται στο να μαζεύει αυτούς που τους αποβάλλει η ιδιωτική τηλεόραση, ως αδύναμους και ελάχιστους προς το ζητούμενο της .
Για να μην πω, τον χαρακτηρισμό που πιο εύκολα μου έρχεται και πιο ακριβής  είναι … Τέλος πάντων .
Δεν έχω τίποτα με τον κ. Bαξεβανη προσωπικό, δεν τον γνωρίζω καν τον άνθρωπο, έχω έτσι γενικά με την επιπολαιότητα κάτι, κυρίως όταν αυτή μπαίνει και  στον ρόλο της ακραίας ανοησίας .
Ας σκάσουμε τώρα, από αυτά που δεν έχουμε, δυο σχεδόν δις ευρώ, και στην υγεία μας ‘’ΓΑΤΕ’’, ΕΡΤ και λοιποί ρεπορταραδες …..
Όσο για τον συνάδελφο, ως παλιότερός του στον χώρο ,θα είχα συμβουλευτικά να του πω, πως όταν ανοίγει το … κουτί της, η Πανδώρα να βγάζει από μέσα άσσους, και όχι σημαδεμένους … βαλέδες .
Που δίνουν την ‘’μάνα’’ στα λαμόγια της κομισιόν, να μοιράσουν αυτοί φύλλο .

ΛΥΣΙΑΣ