Αντισταθείτε γιατί χανόμαστε!!!

Γράφει ο Καφενόβιος

Κραυγή αγωνίας των πολιτών. Η οικονομική κρίση μεταλλάσσεται με γοργούς ρυθμούς σε κοινωνική. Μνημόνιο-μνημόσυνο για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών, καθώς αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός όσων ζουν στην ανέχεια και για να τα φέρουν βόλτα προστρέχουν στα συσσίτια των Δήμων, της Εκκλησίας και στην αλληλεγγύη των ιδρυμάτων. Γροθιά στο στομάχι αποτελεί η πρώτη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις κοινωνικές συνέπειες του Μνημονίου και των σκληρών οικονομικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Σχεδόν 7 μήνες μετά τις μαζικές περικοπές των μισθών και των συντάξεων, με την ανεργία να καλπάζει και τον φόβο για το αύριο να μεγεθύνεται. οι έλληνες επιστρέφουν βίαια στην μετεμφυλιακή περίοδο. Αποκαλυπτικότερη ίσως απόδειξη της πραγματικότητας αυτής είναι η συνεχώς διογκούμενη αδυναμία όλο και περισσότερων νοικοκυριών ν’ ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις οικιακές δαπάνες για νερό, τηλέφωνο και φως.

Μόνο οι έχοντες συμφέρον από αυτή τη φτωχοποίηση και οι βλάκες δεν βλέπουν που μας οδηγούν η διεθνής των τοκογλύφων και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.
Αντισταθείτε! Προτρέπει του............
έλληνες ο διάσημος αργεντινός οικονομολόγος Κλαούντιο Κατς. «Η δική μας εμπειρία (σημ στην Αργεντινή) δείχνει πως ο,τιδήποτε κατορθώσαμε ήταν επειδή αντισταθήκαμε».