Οι αμετανόητοι λάτρεις του βολάν

  -«Μην ακούσω κάποιον να μου πει γιατί δεν χρησιμοποιώ Μέσα Μαζικής Μεταφοράς... Ο ηλεκτρικός για να πάω στη δουλειά μου εκτός λειτουργίας, λεωφορεία καθυστερούν, το τραμ περνάει κάθε...μέρα».

    -«Ξεσπάω στην οδήγηση. Πολλές φορές κάνω βόλτες μόνη μου ακούγοντας μουσική στη διαπασών».

    -«Ναι, είμαι υπέρ των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των ποδηλάτων και ό,τι άλλο θέλετε. Στην επόμενη συνάντησή σας θα είμαι ο πρώτος που θα παρκάρει το αμάξι του και θα έρθει να σας δει»…

    Η αγάπη τους για το τιμόνι αδιαπραγμάτευτη. Η άρνησή τους για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για οποιοδήποτε άλλο μέσο εναλλακτικής μετακίνησης, επίσης. Εγκλωβισμένοι στην κίνηση, οι.......... λάτρεις του αυτοκινήτου προσπέρασαν την 22η Σεπτεμβρίου, Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, οι περισσότεροι λόγω... εσκεμμένης άγνοιας και κάποιοι άλλοι, δίχως ιδιαίτερη συγκίνηση. «Α, ναι, κάτι είχα ακούσει στο ράδιο του αυτοκινήτου εκείνη την ημέρα». Και… ο αναμάρτητος πρώτος το ακυρωθέν του εισιτήριο δείκνυμι.

    Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο περιορισμός της χρήσης ΙΧ είναι ένα φαινόμενο σε εξέλιξη. Οι συνεχείς αυξήσεις στα καύσιμα, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έφεραν μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι να επιλέγουν τις αστικές συγκοινωνίες.