Εργοστάσιο με λαθραία Marlboro

Tου Βασίλη Χήτου

Παρασκευαστήριο με λαθραία τσιγάρα μάρκας Marlboro αποκάλυψε στο Μενίδι η έρευνα των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του πρώην ΣΔΟΕ. Όπως διακρίνεται και στην φωτογραφία που έχουμε στη διάθεσή μας στο εργαστήριο είχαν τοποθετηθεί μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που έκαναν τον καπνό, τσιγάρο, ενώ με αυτόματο μηχανισμό γινόταν η συσκευασία σε κούτες που περιήχαν απο δέκα πακέτα. Το σύγχρονο εργοστάσιο ήταν καμουφλαρισμένο σε βιομηχανική ζώνη του Μενιδίου κοντά στη Λεωφόρο Καραμανλή, στην περιοχή Πασχαλιά...
Οι άνδρες της Δίωξης συνέλαβαν τρείς ομογενείς απο την πρώην Σοβιετική Ένωση ενώ αναζητούν τον Έλληνα ιδιοκτήτη του ακινήτου που τηλεφωνικά δήλωσε πλήρη...άγνοια για το παράνομο παρασκευαστήριο. Σ' άλλη αποθήκη στην ίδια περιοχή βρέθηκαν τόνοι καπνού κακής ποιότητας που το κύκλωμα εισήγαγε απο τρίτες χώρες.
Τα χιλιάδες πακέτα με τσιγάρα προορισμό είχαν κυρίως χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης που μεταφέρονταν οδικώς μέσω των λιμανιών Πάτρας και Ηγουμενίτσας. Οι κούτες με τα τσιγάρα ήταν όλες με την ίδια μάρκα ενώ τη συσκευασία θα ζήλευαν και οι μεγαλύτερες βιομηχανίες.

apokalypseis.gr