Εκλεισε το deal Τζίγγερ, Βγενό, Πατέρα. Ο Παναθηναϊκός αλλάζει χέρια

Η μέρα που όλοι περίμεναν στον Παναθηναϊκό έφτασε.  Λίγο μετά τις 13:00, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ξεκίνησε το κρίσιμο ραντεβού του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νίκο Πατέρα για το μέλλον του συλλόγου. Το NewsIt σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις...

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες το deal έχει ήδη γίνει και έκλεισε στο πρώτο τέταρτο της συνάντησης! Τα υπόλοιπα διαδικαστικά δεν χαλάνε τη συμφωνία
Μετά την πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να παραχωρήσει δωρεάν το 25% των μετοχών του στην ΠΑΕ, στους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νίκο Πατέρα, οι τρεις άνδρες θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες της πρότασεις.

Παρακάτω οι πέντε άξονες γύρω από τους .......
οποίους θα κινηθεί η συζήτηση των δύο πλευρών.

1.  Η πλειοψηφία του 67%

Για να λαμβάνονται αποφάσεις στα σημαντικά θέματα της ΠΑΕ χρειάζεται πλειοψηφία 67%, δηλαδή 14 από τις 20 ψήφους του Δ.Σ. Η πλευρά Πατέρα-Βγενόπουλου αν όλα πάνε καλά με την μεταβίβαση θα κατέχουν το 50,8 %, επομένως θα χρειαστεί η δέσμευση του Τζίγκερ ότι θα στηρίξει τον Νικόλα Πατέρα στην προεδρία.

2.  Τα οικονομικά δεδομένα

Θα συζητηθούν οι ανάγκες για την τρέχουσα περίοδο, ενώ θα γίνει ανάλυση για τα οικονομικά δεδομένα της τελευταίας περιόδου που οι Πατέρας-Βγενόπουλος δεν έχουν εικόνα. Η διάθεσή τους είναι να καλύψουν τα ανοιχτά θέματα και φυσικά να ορίσουν ένα μεγάλο μπάτζετ για την επόμενη  σεζόν.

3.  Οι αυξήσεις του Μ.Κ.

Σίγουρα ο Τζίγκερ θα ερωτηθεί αν θα συμμετέχει κανονικά στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου ή θα επιλέξει σταδιακά την αποχώρηση. Αν συμβεί το δεύτερο, οι υποχρεώσεις της άλλης πλευράς αυτομάτως αυξάνονται προκειμένου να επιτευχθεί στο σύνολό της η αύξηση.

4.  Η Παιανία

Θα τεθεί επί τάπητος τι θα γίνει με την Παιανία μετά το 2012, όταν και θα τελειώσει η περίοδος παραχώρησή της δωρεάν από τον Τζίγκερ. Εδώ υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Είτε να την πουλήσει καθώς ούτως ή άλλως το προπονητικό κέντρο επιβαρύνει την ΠΑΕ, είτε να την ενοικιάσει. Φυσικά η άλλη διέξοδος είναι ο Παναθηναϊκός μέσα στην επόμενη διετία να χτίσει το δικό του αθλητικό κέντρο προπόνησης.

5.  Το «πρότζεκτ» του Βοτανικού

Εδώ είναι ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Οι Πατέρας-Βγενόπουλος θα ζητήσουν από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ως πρόεδρο της ΓΗΠΕΛ να τους ενημερώσει ενδελεχώς για την πορεία του έργου και τι υποχρεώσεις μεταφέρονται στην ΠΑΕ. Το ζητούμενο εδώ είναι να υπάρξει ένα βιώσιμο πλάνο για τον σύλλογο, διότι σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte οι υποχρεώσεις ύψους 145 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου φαντάζουν δυσβάστακτες.