Πληρώστε φόρους κορόιδα!!!...

Γράφει ο Καφενόβιος
 
Η μαγική λέξη είναι «περαίωση» ή αλλιώς η χαρά των φοροφυγάδων! Μεγάλα κορόιδα νιώθουν όσοι τόσα χρόνια πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους και πληροφορήθηκαν ότι η κυβέρνηση διαγράφει και πάλι όλες τις αμαρτίες μικρών και μεγάλων φοροφυγάδων.
Οι φοροφυγάδες, τα λαμόγια που δεν πλήρωναν τόσα χρόνια τις υποχρεώσεις τους, οι μπαταχτσήδες, οι κλέφτες και οι υπεύθυνοι της οικονομικής κατάρρευσης, με τη νέα ρύθμιση θα καταβάλουν μερικές εκατοντάδες ή μερικές χιλιάδες ευρώ (ανάλογα με το πόσο έκλεβαν τα τελευταία χρόνια) και θα καθαρίσουν μια για πάντα!
Πάνε περίπατο οι μεγαλοστομίες για το ανελέητο κυνηγητό των επώνυμων και ανώνυμων φοροφυγάδων που ακούγαμε επί δώδεκα μήνες. Πάνε οι γιατροί του Κολωνακίου, πάει το σαφάρι στις μαρίνες με τα ακριβά σκάφη και στις πισίνες των βορείων προαστίων.
Και ας δήλωνε μόλις χθες από το Όσλο της Νορβηγίας ο Πρωθυπουργός το αυτονόητο: «Αν η Ελλάδα πατάξει την φοροδιαφυγή δεν θα έχει ανάγκη νέων δανείων και θα επιταχυνθεί η πορεία εξόδου της από την κρίση».
Γιατί γίνονται όλα αυτά; Για να μην ομολογήσει το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν μπορεί να συγκρουσθεί με τα ........μεγαλόσχημα λαμόγια και συνεπώς να συγκροτήσει έναν αποτελεσματικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό και πως αναγκάζεται να αρκεστεί στις «εισφορές» των φοροφυγάδων.
Ετσι τώρα, αντί να κυνηγά η κυβέρνηση 31 δισ. ευρώ, όπως διακήρυσσε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, θα βολευτεί με τα 2,5 δισ. ευρώ, που θα σπεύσουν να πληρώσουν όσοι έχουν ήδη κερδίσει πολύ περισσότερα.