Α' όχι, όχι κ. Πάγκαλε, δεν τα φάγαμε μαζί

Γράφει ο Κων/νος Δρακάτος


Είμαι ένας απλός πολίτης που δεν είχα ποτέ σχέσεις, οικονομικές ή άλλες, με το Δημόσιο, εκτός απ' αυτές με την Εφορία. Η σημερινή μου έννοια, όπως και όλων σχεδόν των Ελλήνων, είναι η αγωνία του τι τεξεται η επιούσα.
Εκεί λοιπόν και στα καλά καθούμενα, εμφανίστηκε οικειοθελώς, ο πολύς, οριζοντίως και καθέτως, κ. Πάγκαλος να δηλώσει δημοσίως και αβιάστως (έχει σημασία αυτό), ότι τα λεφτά από τα ταμεία του Δημοσίου, που δεν υπάρχουν, τα φάγαμε όλοι μαζί και χωρίς να εξαιρεί κανένα, άρα κι' εγώ. Δεν γνωρίζω αν αυτό ελέχθη σε στιγμή ευθυμίας ή σκοπιμότητας αλλά σίγουρα δεν τον βίασε κανείς, άλλωστε πως θα μπορούσε να γίνει αυτό σε κοτζάμ αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τύποις προεδρεύοντα, λόγω απουσίας του Πρωθυπουργού (μην το μπερδεύετε με τον κ. Ραγκούση, αυτός είναι πρωθυπουργεύον).
Όπως καταλάβατε, αυτό το "τα φάγαμε όλοι μαζί" μ' ενόχλησε πολύ, όπως και πολλούς άλλους φαντάζομαι, αλλά και για ένα ακόμα σοβαρό λόγο. Κρύβει κάτι, μία λογική και ίσως πονηρή, ανακολουθία. Η.......
δήλωση λέει: "Η απάντηση στην κατακραυγή των πολιτών, πως φάγατε τα λεφτά, είναι: σας διορίζαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί μέσα στο πλαίσιο μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος".
Το ερώτημα που προκύπτει από αυτή τη δήλωση είναι: Εντάξει κ. Πάγκαλε, στο πλαίσιο της πελατειακής σχέσης, που χαρακτηριστικά της ήταν η διαφθορά, η εξαγορά και εν τέλει η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, όπως εσείς λέτε, διορίζατε εμάς στο Δημόσιο. Εμείς, ως αντιπαροχή σας προσφέραμε την ψήφο μας και ίσως δύο-τριών άλλων μελών της οικογένειάς μας και έτσι κερδίζαμε την εξασφάλιση των προς το ζειν, για μια ζωή κι' εσείς μια θέση στην Βουλή για μια τετραετία. Αυτά "φάγαμε" μαζί. Μα εδώ μιλάμε για πολλά, πάρα πολλά λεφτά, πάνω από 300 δισ. που λείπουν από το ταμείο, που στο κάτω, κάτω δεν το είχαμε εμείς, οι "διορισμένοι" εννοώ, στα χέρια μας, αλλά το είχατε εσείς οι "εκλεγμένοι", που είχατε ορκιστεί κιόλας, να το προστατεύετε και να το φροντίζετε. Τώρα αν σας λείπουν λεφτά, τι φταίμε εμείς; Και δεν ήταν καθόλου αντρίκιο ούτε δίκαιο να μας φορτώνετε ευθύνες δικές σας. Άκου "τα φάγαμε όλοι μαζί"!!
Στην ίδια ομιλία του κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε, ως παράδειγμα ρουσφετολογικής διόγκωσης του Δημόσιου τομέα, την Εταιρία του Ελληνικού Δημοσίου «Αγρογή», για την απόλυση των υπεράριθμων της οποίας, που είχε διορίσει η ΝΔ, είπε ότι δέχθηκε πιέσεις από παράγοντες που δεν κατονόμασε, (υποθέτω κατόπιν υποδείξεως της Αρχής Προστασίας των Δικαιωμάτων του Πολίτη, λες και επρόκειτο για παιδεραστές), οι οποίοι του συνέστησαν, λέει, "μην βαδίσεις προς αυτή την κατεύθυνση διότι θα εκτεθούν συνάδελφοι βουλευτές. Μου ζητήθηκε δηλαδή να κάνω ένα βήμα συνενοχής, να εξαπατήσουμε όλοι μαζί τον τόπο και δεν το δέχθηκα".
Τέτοιο παλικάρι (τώρα) ο Αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος, άλλος προφανώς από εκείνον, που προηγουμένως, ως βουλευτής και υπουργός, δεχόταν ότι «τα φάγαμε όλοι μαζί», όπου είχε δεχθεί (τότε) να κάνει το βήμα συνενοχής για να εξαπατήσουν όλοι μαζί (βρε μανία εξεύρεσης συνενόχων) τον τόπο!
Ο εξαπατήσας του εξαπατήσαντος συνέχεια και ευκαιρία δοθείσης, δεν θα του γλίτωνε, φυσικά, η Αριστερά. Είναι γνωστή άλλωστε η «συμπάθειά» του προς αυτήν. Την κάρφωσε, λοιπόν, λέγοντας: "για αυτήν την διόγκωση του Δημόσιου τομέα είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Διότι και τα μικρά κόμματα της Αριστεράς, που βεβαίως δεν μετείχαν σε κυβερνήσεις, ελέγχουν Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου γίνονται ακριβώς τα ίδια".
Παρά την προσπάθεια του κ.Πάγκαλου και των παπαγαλακίων του, το ποιοι τα "έφαγαν όλοι μαζί" το ξέρουμε όπως επίσης ξέρουμε και ποιοι θα "τα πληρώσουμε όλοι μαζί". Ας μας κάνουν, τουλάχιστον, την χάρη να μην μας λένε κατάμουτρα και το πόσο...(ναι αυτό) είμαστε.