Η Κοπεγχάγη διέσυρε τον Παναθηναϊκό

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός από τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη χθεσινή εντός έδρας ήττα (2-0) από την Κοπεγχάγη. Οι Πράσινοι έμειναν στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου (Κοπεγχάγη 6, Μπαρτσελόνα 4, Ρουμπίν 1, Παναθηναϊκός 0) και έχασαν πολύτιμο έδαφος στην κούρσα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Κυρίως όμως προβλημάτισε για ακόμη μία φορά η αγωνιστική εικόνα του Τριφυλλιού, τα αβίαστα και εύκολα λάθη, η προβληματική αμυντική λειτουργία και η έλλειψη επιθετικού πλάνου, ιδίως όταν «στράβωσε» το ματς.

Πάντως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Νικόλας Πατέρας δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής προπονητή αλλά αλλαγής νοοτροπίας. « Είναι φανερό ότι τα διοικητικά προβλήματα που υπήρχαν το καλοκαίρι δημιούργησαν παρενέργειες και στην ομάδα όπως και κάποιες επιλογές που έγιναν. Χρειάζονται γρήγορα βαθιές τομές για .......
να διορθωθούν αυτά που πρέπει » σχολίασε ο κ. Πατέρας συμπληρώνοντας ότι «χ ρειάζεται ψυχραιμία ».

Ο κ. Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τους Πράσινους με 4-2-3-1 και σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, όπως καταδείκνυε η χρησιμοποίηση της επιθετικής τετράδας Γκαρσία, Λέτο, Νίνη και Σισέ. Επίσης ο κοζανίτης κόουτς προτίμησε τον Ζιλμπέρτο (μαζί με τον Σαριέγκι ) στο κέντρο της άμυνας αντί του ντεφορμέ γάλλου στόπερ Μπουμσόνγκ , ενώ στον κεντρικό άξονα έπαιξαν οι Κατσουράνης και Σιμάο. Πράγματι το αρχικό πλάνο έδειξε να λειτουργεί υποδειγματικά καθώς στα πρώτα 28΄ της αναμέτρησης οι Πράσινοι είχαν κλείσει την ομολογουμένως πανικοβλημένη Κοπεγχάγη στο μισό γήπεδο.

Μάλιστα προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Σισέ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με ψιλοκρεμαστό σουτ αλλά ο γκολκίπερ Βίλαντ πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση. Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε με κατοχή μπάλας, ωστόσο ήταν σαφές ότι υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα. Ετσι οι Πράσινοι απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ (με τον Νίνη στο 16΄ και τον Βύντρα στο 20΄) αλλά χωρίς αποτέλεσμα.


Μολονότι όλα έδειχναν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου για τον Παναθηναϊκό, εν τέλει η Κοπεγχάγη κατόρθωσε να πάρει το προβάδισμα. Στο 28΄ ο αρχηγός των Δανών Κβιστ έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον σενεγαλέζο πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού Ν΄Ντόι, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την αψυχολόγητα λανθασμένη έξοδο του κακού χθες Τζόρβα και με ιδανικό μακρινό πλασέ άνοιξε το σκορ για την πρωταθλήτρια Δανίας, που ουσιαστικά καθάρισε το ματς στο 37΄ έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βίνγκααρντ και αφού το τείχος των Πρασίνων άνοιξε διάπλατα.

Στο ημίχρονο ο κόουτς Νιόπλιας αντικατέστησε τους αρνητικούς Κατσουράνη και Γκαρσία με τους Καραγκούνη και Σπυρόπουλο , πέρασε τον Μαρίνο σε θέση μέσα δεξιά και έδωσε εντολή για «φουλ επίθεση» με 4-3-3. Τα πόδια των παικτών όμως προτού καν προλάβουν να ζεσταθούν κόπηκαν καθώς μόλις στο 49΄ ο Ζιλμπέρτο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τους Πράσινους στα «κρύα του λουτρού». Η Κοπεγχάγη εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την κατάσταση και απλώς προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έδειξε να μην πιστεύει στην ανατροπή. Αντιθέτως οι Δανοί κυνήγησαν το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις και έφθασαν πιο κοντά στο 69΄, όταν ο Νόργκααρντ σημάδεψε από κοντά το δοκάρι.

Το Τριφύλλι αντέδρασε σπασμωδικά δίχως όμως να κατορθώσει να σκοράρει και πλέον το έργο του στη συνέχεια των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο, ενώ πλέον τα πόδια βαραίνουν και εν όψει της επικίνδυνης κυριακάτικης εξόδου στην Κρήτη με αντίπαλο τον Εργοτέλη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μαρίνος, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σαριέγκι, Κατσουράνης (46΄ Καραγκούνης), Σιμάο, Νίνης (58΄ Πλεσίς), Λέτο, Γκαρσία (46΄ Σπυρόπουλος), Σισέ.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Βίλαντ, Βεντ, Αντονσον, Πόσπεχ, Κβιστ, Γιόργκενσεν, Κλοντεμίρ (79΄ Ντιλέινι), Μπολάνος (58΄ Νόργκααρντ), Ν΄Ντόι (75΄ Σαντίν), Βίνγκααρτ, Γκρόνκιερ.