Εμπλοκή με φωτοβολταϊκά

Ανακλήθηκε η αναστολή υποβολής αιτήσεων για τα φωτοβολταϊκά και έτσι τα αιτήματα των ενδιαφερόμενων θα εξετάζονται κανονικά.
Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μετά από επισήμανση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Η ΡΑΕ είχε στείλει επιστολή προς την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη, τονίζοντας ότι στον σχετικό νόμο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας υπήρχαν ασάφειες σχετικά με τις αιτήσεις για την άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, λόγω του ότι παρέμενε σε ισχύ απόφαση του Απριλίου του 2008 για "αναστολή υποβολής αιτήσεων".
Η ΡΑΕ ζήτησε από το ΥΠΕΚΑ να ............
αποσαφηνίσει ποιο είναι το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει και προειδοποίησε ότι έως την άρση της νομικής αυτής αμφισημίας από το υπουργείο σας, η ΡΑΕ δεν δύναται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με τα αιτήματα που υποβάλλονται.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου μετά την αναστολή της απόφασης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να υποβάλλουν χωρίς εμπόδια τις αιτήσεις τους σχετικά με τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων.