Η «τραγωδία» μιας παραίτησης

Γράφει ο Λυσίας 

Άλλη μια ηρωική έξοδος. Που μας αφήνει….. άναυδους, με τον ηρωισμό της. Και μας κάνει να απορούμε, πώς βρέθηκαν τόσοι πολλοί ήρωες τελευταία στην Αγία Παρασκευή….
Μετά τις ηρωικές εξόδους του Στέλιου Κούλογλου, μια με τον Παναγόπουλο και μια με τον Γαμπρίτσιο, του Παπαναγιώτου, του Ζούλα, του Ρίζου και άλλων, να τώρα και η ( ηρωική ) παραίτηση του Τζώνη Καλημέρη.
Αυτό ήταν από τα χειρότερα.
Θα κάνει χρόνια να το ξεπεράσει η ΕΡΤ.
Γιατί ρε Τζώνη, μας το έκανες αυτό; Δεν μας λυπήθηκες; Και καλά εμάς, ρε παιδί μου, τον πολιτισμό μας, δεν τον σκέφτηκες; Πως θα κάνουμε τώρα Γιουροβίζιον; Χωρίς καπελάκια, μπλουζάκια ( αγαπημένα T-S ΕRT ), χωρίς γκλαμουριά, χωρίς όλη αυτή την πολυχρωμία της νάιλον γιρλάντας….
Γιατί Τζώνη μου, μας αφήνεις χωρίς τις ….. .......
πολύτιμες γνώσεις σου, που συνέβαλαν και αυτές, στην υποβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης και στο να κατηγορείται σήμερα, ο Χρήστος Παναγόπουλος, και κάποιοι άλλοι, για σκάνδαλα και υπεξαιρέσεις. Όχι βέβαια, ότι αυτοί ήταν….. μωρές παρθένες…..
Το πήγαιναν ως γεύση, …το μέλι.
Αλλά και συ βρε Τζώνη μου, να σηκωθείς να φύγεις….. Τί τραγωδία…. Ω ειμαί τι τραγωδία….. Πώς θα ξεπερασθεί αυτό παιδιά; Πώς;
Α…. για παρντόν, μισό λεπτό. Κάποιος μου λέει πως είναι προσωρινή η απομάκρυνσή σου, πως θα επιστρέψεις και πάλι, ελπίζεις….. Ήδη, πριν φύγεις, μίλησες με παράγοντες της Ρηγίλλης. Και τους είπες, πως αδυνατείς να συνεργαστείς, με νοοτροπία ΠΑΣΟΚ. Και πως θα εξέλθεις ( ηρωικά ) του μεγάρου, εάν, εν τη βασιλεία της Ν.Δ. , θα σ’ έχουν στα υπόψη τους.
Εάν είναι έτσι, Τζώνη, αυτό είναι καλό. Εάν αληθεύει. Δεν ξέρω. Πάντως….. Μου επιστρέφει την καρδιά στη θέση της.
Γιατί δεν στο κρύβω, τέτοια υποδοχή, σαν της Παπαρίζου, είχα να δω από την μεταπολίτευση, με την επάνοδο του Αλέκου Παναγούλη, στην ελεύθερη τότε ( όπως νομίζαμε ) Ελλάδα.
Μόνο που αυτή στερούνταν γκλαμουριάς, πολύχρωμων μπιχλιμπιδιών και των εκατομμυρίων της….. Γιουροβίζιον.
Άρα, η φιέστα σου, ήταν ακόμη καλύτερη και από την ταπεινή άφιξη που αναφέρω.
Να γιατί θα μου λείψεις, φιλαράκο.
ΛΥΣΙΑΣ