Γιατί πρέπει να τρώμε μαζί ;

 Ελλην Φορολογούμενος


η καθημερινή αυτή συνάθροιση γύρω από ένα τραπέζι είναι ωφέλιμη, όχι μόνο για τις διατροφικές μας συνήθειες και την υγεία μας, αλλά και για τους συναισθηματικούς μας δεσμούς, την ψυχική μας ισορροπία και συμπεριφορά. (λένε οι ειδικοί) .


Σύμφωνα πάντα με τους ιδίους ειδικούς, χρειάζεται να προσπαθήσουμε, ακόμη και να κάνουμε θυσίες, ώστε να καταφέρουμε να απολαμβάνουμε γεύματα στο ίδιο μεγάλο τραπέζι ( εμείς και ο Πάγκαλος , αρκεί να είμαστε καλεσμένοι ) και τα πάρα πολλά αποδεδειγμένα οφέλη του- όσο πιο συχνά γίνεται! Άλλωστε, τα ψυχικά και .......
διατροφικά οφέλη, που απολαμβάνουν οι πολίτες ενός κράτους όταν μοιράζονται το φαγητό τους, ικανοποιώντας κοινωνικές και τις επικοινωνιακές τους ανάγκες , είναι τεράστια .

Αλλά εγώ δεν έφαγα ΤΙΠΟΤΑ !

Ούτε καλέστηκα , ούτε ψίχουλο δεν άγγιξα .

Περίμενα μόνο στην άκρη και άκουγα να λέτε « σφιχτείτε τώρα και θα φάμε αργότερα» και σφιγγόμουνα και σφιγγόμουνα , αλλά τίποτα ,σφίχτηκα με το πρόγραμμα λιτότητας του Σημίτη 1985-1987 , σφίχτηκα στον εξορθολογισμό του Σουφλιά 1990-1993 , σφίχτηκα για την είσοδο στην ΟΝΕ .

Είδα τις ασφαλιστικές εισφορές του πατέρα μου και τις δικές μου να εξανεμίζονται , πότε σαν θαλασσοδάνεια και πότε στα χρηματιστήρια δημιουργώντας υπεραξίες για αυτούς που καλούσες στο τραπέζι σου κυρ Θόδωρα.

Αλλά να μου πετάς στα μούτρα τη μομφή ότι εγώ , εσύ , ο Άκης , ο Βουλγαράκης , η Ντορίτσα , ο χέρι – χέρι και τα αλλά παιδιά με τα τεράστια Ε9 , τρώγαμε μαζί , πρέπει να έχεις απέραντο θράσος φίλε μου .

Δεν με κάλεσες , κάτσατε μόνοι σας να φάτε.