Φυλακισμένα 15 δισ. της μεσαίας τάξης

Εξι μεγάλες εκκρεμότητες που στερούν από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την αγορά κεφάλαια άνω των 15 δισ. ευρώ, περιμένουν τον... υπουργό τους.

Εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες η τυπική υπογραφή από το υπουργείο Οικονομικών του κοινοτικού δανείου 2 δισ. ευρώ που θα «πληρώσει» χρωστούμενα του ΕΣΠΑ, κυρίως προς μικρομεσαίους. Στον... δρόμο βρίσκεται και η αξιολόγηση 3.000 επενδύσεων αξίας 10 δισ. ευρώ από τον παλαιό αναπτυξιακό νόμο, ενώ πρέπει να απορροφηθούν 2 δισ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων μέσα σε 45 ημέρες, να προκηρυχθούν επιδοτήσεις και κρατικά δάνεια 1,2 δισ. ευρώ εντός του 2010 και να ψηφισθεί άμεσα ο αναπτυξιακός νόμος για να είναι λειτουργικός από το 2011.

Ανοικτά μέτωπα

Ο λόγος για κάποια μόνο, από τα ........
ανοικτά μέτωπα στο πεδίο των επενδύσεων, που παρουσιάστηκαν χθες στον νέο υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μόνο που δεν μπόρεσε να απαντήσει στο ερώτημα που πολλάκις τέθηκε: αν αρκετές από αυτές τις δραστηριότητες θα παραμείνουν στο δικό του χαρτοφυλάκιο ή θα... μεταπηδήσουν στα υπουργεία Επικρατείας και Οικονομικών, όπως φημολογείται. Ετσι, αυτό που αποφασίστηκε στις συσκέψεις που έγιναν παρουσία του νέου αρμόδιου υφυπουργού Παναγιώτη Ρήγα, και θα συνεχιστούν και σήμερα, είναι ότι το έργο πρέπει να συνεχιστεί σαν να μην αλλάζει τίποτα, και όταν έρθουν τα Προεδρικά Διατάγματα... βλέπουμε. 
enet