Συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας

Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση συζητηθήκαν επίσης τρόποι για την περαιτέρω προώθηση των προτάσεων του Προέδρου Χριστόφια για το Κυπριακό στο διεθνή χώρο....


Οι προτάσεις προστίθεται στην ανακοίνωση έχουν δημιουργικό χαρακτήρα και μπορούν να δώσουν ώθηση στις διαπραγματευτική διαδικασία με το συνδυασμό διαφόρων πτυχών στη συζήτηση του Κυπριακού αλλά και στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας με την εφαρμογή του ψηφίσματος 550 που αφορά την περιοχή των Βαρωσίων.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου και για τα αρνητικά μηνύματα που το τελευταίο διάστημα συνεχώς εκπέμπει ο Ντερβίς Έρογλου με καθημερινές του δηλώσεις.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Πρόεδρο Χριστόφια για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, κατά την διάρκεια της οποίας, πέρα από το Μεσανατολικό ήγειρε και το Κυπριακό.