Η Ευρωπαικη Επιτροπη σχεδιαζει ευρωπαικο φορο.


Γράφει ο Unlikeable

Ο Πολωνος Δημοσιονομικος Επιτροπος Janusz Lewandowski, σχεδιαζει το Σεπτεμβριο στις Βρυξελλες να προτεινει καποιες προτασεις στα κρατη-μελη της ΕΕ για εναν «Ευρωπαικο φορο» , ο οποιος θα ισχυει απο το 2014.

Ο Lewandowski σκεφτεται ηδη καποιες πηγες απο τις οποιες θα υπαρξουν εσοδα, τα οποια θα πηγαινουν κατευθειαν στο προυπολογισμο της ΕΕ.

Αυτες οι πηγες ειναι ο φορος στις αερομεταφορες και αεροσυγκοινωνιες και ο χρηματοπιστωτικος φορος συναλλαγων που υπαρχει στην Γερμανια και Γαλλια, βεβαια σκεφτεται να προτεινει και αλλους τροπους, με τους οποιους επιθυμει τα αναμενομενα εσοδα.

Λογω της Οικονομικης Κρισης και των πακετων λιτοτητας που εφαρμοζονται σε πολλες χωρες της ΕΕ, ο Πολωνος Επιτροπος βλεπει .....
.ευκαιριες για την εισαγωγη του φορου στα κρατη-μελη της ΕΕ.

Μεταξυ αλλων δηλωσε: «Πολλες χωρες θελουν να απαλλαγουν. Αυτο ανοιγει την πορτα για να προβληματιστουμε και να σκεφτουμε πηγες εσοδων, που δεν απαιτουνται απο τους υπουργους Οικονομικων.

Πρεπει να κανουμε ενα βημα προς τα εμπρος. Οι προτασεις θα πρεπει να ειναι φιλοδοξες, αλλα και ρεαλιστικες».

Πηγη: Financial Times Deutschland

Αποψη μου

Ειναι απιστευτο μερικοι το τι σκεφτονται. Δεν φτανει που πολλες χωρες εχουν εφαρμοσει πακετα λιτοτητας στους φορολογουμενους, εχουμε και αυτες τι ς ιδεες απο καποιους.

Ας ελπισουμε να μην δεχτει καμια χωρα της ΕΕ αυτη την προταση.


{Unlikeable}