Μη αναστρέψιμη.

Γράφει ο Στέλιος Ορφανουδάκης

Αξιότιμοι κύριοι πολιτικοί είναι πλέον διαπίστωση όλων ότι η υλική αλλά και η ηθική υπόσταση της χώρας μας αυτή την περίοδο κινδυνεύουν σοβαρά και η ώρα μηδέν δε θα αργήσει.
Και ενώ περιμένουμε κάτι αξιόλογο να γίνει για να αποτραπεί ο κίνδυνος που επέρχεται ακούμε αυτά που ακούμε και βλέπουμε αυτά που βλέπουμε κι ενώ γνωρίζουμε αλλά και η ιστορία διδάσκει ότι μόνο μια συλλογική προσπάθεια, μια στράτευση μπορούμε να πούμε, με αγώνες και θυσίες από όλους μας χρειάζεται αυτή την κρίσιμη περίοδο, δε βλέπουμε να γίνεται σχεδόν τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση ειδικά από την αντιπολίτευση.
Αντίθετα βλέπουμε ένα μέρος του λαού καθοδηγούμενο από μικροκομματικά και συντεχνιακά συμφέροντα να ενεργοποιείται αρνητικά και ένα άλλο μέρος να αδρανεί και μάλιστα να αδρανεί εγκληματικά το μέρος αυτό του λαού που έχει τις δυνατότητες να βοηθήσει ουσιαστικά με επενδύσεις για ανάπτυξη και όχι μόνο.
Πρέπει εσείς οι πολιτικοί περισσότερο από όλους να γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες του λαού μας και πως ........πρέπει αυτές να ενεργοποιηθούν για να ξεπεράσει η χώρα μας την κρίση πριν αυτή γίνει μη αναστρέψιμη.
Επιβάλλεται λοιπόν την ιστορική αυτή στιγμή μακριά από κάθε άλλο να αναλάβετε τις ευθύνες σας για να σωθεί η χώρα μας από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των αδηφάγων χρηματαγορών.
Πρέπει τώρα άμεσα να βάλετε πλάτη όλοι μαζί με έργα και όχι με λόγια στην προσπάθεια που γίνεται και συγχρόνως να αποταθείτε για πρώτη ίσως φορά στο λαό με ειλικρίνεια, συμμεριζόμενοι την αγωνία του για επιβίωση αλλά και το αν οι θυσίες που άδικα του έχουν επιβληθεί τελικά αποδώσουν. Θα πρέπει με ώριμη πολιτική σκέψη, έμπνευση και όραμα να σωθεί η χώρα αλλά και συγχρόνως να απαλλαγεί από τα κακώς κείμενα που δεκαετίες τώρα έχει σωρεύσει η πολιτική του ρουσφετιού και των σκοπιμοτήτων. Αν τελικά βοηθήσετε να είστε σίγουροι πως ο λαός είναι περισσότερο ώριμος από ότι νομίζετε και τότε όλοι μαζί οι πολιτικοί θα καρπωθείτε τη σωτηρία της χώρας και έτσι θα ανακτήσετε τη χαμένη σας τιμή και αξιοπιστία.
Αντίθετα αν συνεχίσετε να επενδύεται στην κατάρρευση της χώρας με λαϊκισμούς που βρίσκουν απήχηση επειδή ο κόσμος υποφέρει, πρέπει να γνωρίζεται ότι αν τελικά ο στόχος σας πετύχει και η χώρα μας καταρρεύσει οι ευθύνες σας θα είναι τεράστιες και επειδή ο λαός μας είναι ώριμος θα τις επιμερίσει ανάλογα. Τότε όλοι πρέπει να προφυλαχθείτε από την οργή του!
Αυτή η ευκαιρία είναι η τελευταία που σας δίδεται για να βοηθήσετε να αντιμετωπίσει η χώρα την κρίση που εσείς οι ίδιοι με τη ρουσφετολογική σας πολιτική δημιουργήσατε και να επανορθώσετε τη μεγάλη ζημιά που έχετε κάνει στον ελληνικό λαό.
Τέλος πρέπει να πιστέψουμε όλοι ότι Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση γιατί δεν είναι Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία ή Αργεντινή. Είναι μία ιδιαίτερη χώρα με μοναδικό φυσικό περιβάλλον, πολλές εναλλακτικές πηγές ενέργειας και ένα λαό με ευαισθησία, ευρηματικότητα και φιλότιμο που θα ενεργοποιηθεί μόνο όταν διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν ομάδες που ζουν εις βάρος των άλλων γιατί έχουν μάθει μόνο να παίρνουν.
Αυτές οι κρυφοεύπορες κοινωνικές ομάδες που αποτελούν μία επίσης ιδιαιτερότητα της χώρας μας και που έχουν καρπωθεί ένα μεγάλο μέρος του χρέους ήλθε η ώρα που πρέπει να εντοπισθούν και να συνεισφέρουν άμεσα γιατί μέχρι να αποδώσουν τα νέα φορολογικά μέτρα το 2011 ίσως είναι πολύ αργά για όλους.
Η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες πολέμου, όπως εύστοχα έχει αναφερθεί, και απαιτούνται έκτακτα μέτρα σε όλους για να σωθεί. Λύσεις υπάρχουν χρόνος δεν υπάρχει. Η ώρα μηδέν που η κρίση θα γίνει μη αναστρέψιμη πλησιάζει και νομίζω ότι όλοι πρέπει να στρατευθούμε όπως το 1940 με ομοψυχία γιατί ο εχθρός δεν είναι μόνο η Τρόικα αλλά είμαστε και εμείς οι ίδιοι.


Στέλιος Ορφανουδάκης
Δάφνης 1, Νέα Ερυθραία.


Υ.Γ. Είμαι συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός και αυτό που με απασχολεί δεν είναι η μείωση της σύνταξής μου, αλλά κυρίως ότι δεν έχει γίνει συνείδηση στους περισσότερους πως για να απαλλαγούμε από την Τρόικα χρειάζεται πρώτιστα να αλλάξουμε νοοτροπία και να απαλλαγούμε από τον κυρίαρχο εγώ μας που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.