ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Ήρθε το κράτος, έστω και τώρα, μέσω της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου να μας πει αυτό που φωνάζουμε χρόνια και ζαμάνια. Ότι όχι μόνο έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς της Ευρώπης αλλά και πληρώνουμε ακριβότερα από όλους τους Ευρωπαίους τα τρόφιμα που μας στέλνουνε. Αυτό που έρχεται το κράτος το ίδιο να μας αποδείξει είναι η λαμογιά που κάνουν οι πολυεθνικές εταιρείες σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών μέσω των θυγατρικών τους. Το σχεδιάγραμμα στο Βήμα είναι απολύτως κατατοπιστικό:

Με λίγα λόγια και μας κλέβουνε με υπέρογκες τιμές, και ελάχιστους φόρους δίνουν στο κράτος γιατί έχουν κάνει συμφωνίες αποικιοκρατικού χαρακτήρα. Το ότι το κράτος έρχεται να παραδεχτεί αυτό που βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητα μας είναι ενθαρρυντικό αλλά δεν........ φτάνει. Πρέπει να ψηφίσει νόμο που να υποχρεώνει αυτές τις πολυεθνικές να κοστολογούν το προϊόν τους ανάλογα με την τιμή που έχουν στη χώρα προέλευσης του προϊόντος συν τα μεταφορικά που θα πρέπει να είναι τα ευρωπαϊκώς ισχύοντα και τίποτα παραπάνω. Αν δεν συμμορφωθούν οι πολυεθνικές άμεση ανάκληση της αδείας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και εφόσον δεν συνετισθούν και συνεχίσουν την κερδοσκοπία, άμεση και ισόβια ανάκληση της άδειας τους. Θα έχει, όμως, το κράτος τα κότσια να το κάνει?. Χλωμό έως και απίθανο το βλέπουμε να προφυλάξει τον Έλληνα πολίτη - καταναλωτή.

Τί απομένει να κάνουμε λοιπόν? Αυτό που είπαμε και προχθές, μποϋκοτάρισμα των προϊόντων τους. Και αντίστοιχη αγορά ελληνικών προϊόντων για να μένει εισόδημα και στον Έλληνα παραγωγό για να μπορεί να παραμείνει βιώσιμη η επιχείρηση του. Ούτως ή άλλως διαπιστωμένα μας πουλούν σαπάκια για υγιεινά προϊόντα, καθώς οι Νομαρχίες κατάσχουν με τους τόνους τα ληγμένα που μας πλασάρουνε, ενώ και σούπερ μάρκετ κλείνουνε που ανήκουν σε πολυεθνικές για παραβάσεις κανόνων υγιεινής των τροφίμων και όχι μόνο. Μια ματιά στα δελτία των Νομαρχιών Αθήνας και Πειραιά φτάνει να το διαπιστώσουμε.

Αν δεν αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση και δεν ξεκινήσουμε να σαμποτάρουμε τα προϊόντα τους με στοχευμένη αποχή, δεν έχουμε μέλλον. Θα πεινάσουμε και θα φταίμε εμείς γι’ αυτό. Στο χέρι μας είναι η δύναμη, και μόνο εμείς μπορούμε να τους πολεμήσουμε και τιμωρήσουμε συνειδητά και αποφασιστικά. Αλλιώς είμαστε άξιοι της τύχης μας. Δε θα μας φταίει κανένας παρά μόνο ο εαυτός μας, αν δεν τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει. Ο Έλληνας καταναλωτής δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι το κοροϊδάκι της κάθε πολυεθνικής.


ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΙ BLOGGERS ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΕΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ.